5. dec 2007 10:56
No ko ravno o omakah za testenine.....................kako bi naredila s orehi slano verzijo............................mislim, da ima barilla in co.....neko kombinacijo...................kupila je še nisem, bi raje naredila domačo...............
No pa še naš spomladanski recept :
Na maščobi prepražim nalomljene zelene špargelne, na rezance narezan korenje (s lupicem zelenjave), grah, dodama še malo slanine ali šunke, če se kje potepa, čez par minut še dodam sol, poper, rdečo papriko, majeron, eno pikico vode, ko je grah kuhan, čisto malo pomokam, malo paradižnikove mezge in kisle smetane....5 minut pokuham.......in omaka je tu......
Pa zgodbica od babicah :
Moja babica me je poleti čuvala na svojem vikendu, hkrati je bila še moja sestrična tam, ko je bil dan za špagete, smo jih jedli tako, da smo vsi dobil špagete s drobtinami, sestrična ker ni marala drugega mal cukra gor, mi pa golaž......................par let sem babico prepričevala, da naj da drobtine samo njej......mi bi pa samo golaž......................to pa ne ................dvakrat pa ne bom delala.......................................................
....................................in smrklje kot smrklje smo ji včasih kaj zagodle................poleg božanske zelenjavne juhe iz domačega vrta....smo ji en dan zagodle........nalila si je juho, potem pa odfrčala še perilo obešat v sosednjo hišo...................mi pa krepko mero popra not, premešat,......pride proba......in pravi.........danes sem jo pa malce preveč popoprala......mi pa ja in v smeh..................................
Na to sem se spomila, ko sem prebirala tematiko.......o drobtinah.......in sladkem......