Spet jaz
A mogoce katera od vas zna pripravit tako belo kavo kot jo naprimer dobis v kaksnem fajn lokalcku-servirana v steklenem kozarcu z veliko pene na vrhu in tok fajn oker barve..tok je slastna..
Zna katera?
Visage
Spet jaz
A mogoce katera od vas zna pripravit tako belo kavo kot jo naprimer dobis v kaksnem fajn lokalcku-servirana v steklenem kozarcu z veliko pene na vrhu in tok fajn oker barve..tok je slastna..
Zna katera?
Visage
7. nov 2007 21:57
jaz imam blazno rada belo kavo... ampak tisto instant, sladko, ki ima malce okusa po lešnikih... ta bela kava se dobi v plastičnih dozicah, v kakršnih se je včasih prodajal benko... na vrh pa malce penice, ki se jo naredi s penilcem mleka... morda bi ti bila všeč, pa še tako enostavno se pripravi... zdej sem šla pa pogledat... to je v bistvu benquick instant bela kava... na njej piše: makes you sweet and fit :)))) lep večer. hruškabanana
7. nov 2007 22:35
Meni še ni nikoli z nobenimi sredstvi uspelo narediti tako kavo kot v gostilni. Najbližje sem, če si naredim kavo iz instant zrnc, pa dam več mleka kot kave, na koncu pa ga še malo spenim v tistem lončku za mleko spenjat. To je približek, ni pa to to. Jelenckova
7. nov 2007 23:05
Jaz pa prisegam na divko z rjavim sladkorjem in spenjenim mlekom.Mmmmmmmmmmm! katjushka
8. nov 2007 1:37
Skrivnost dobre trdne pene na kavi je v dodatku malo, res malo radenske v mleko, preden ga spenimo. seherezada
8. nov 2007 8:05
To z Radensko bom pa probala. To z divko je dobro, pa vendar ni to to kot v gostilni. Jelenckova
8. nov 2007 8:14
seherezada je napisal/a: |
Skrivnost dobre trdne pene na kavi je v dodatku malo, res malo radenske v mleko, preden ga spenimo. seherezada |
8. nov 2007 8:17
Hojla, Mene pa zanima ali katera pozna za recept za belo kavo tako kot jo dobiš v bolnici (porodnišnica) ali v vrtcu - to verjatno ni prava kava ampak kakšna proja ali ... Moja punčka hoče da ji tudi doma pripravim tako kavo pa karkolli sem probala ji ni bilo O.K. Hvala vam v naprej za pomoč in lep dan vsem! Emma07
8. nov 2007 8:23
V trbovljski porodnišnici imam v spominu divko, zato (zaradi lepih in enkratnih doživetij kot je rojstvo, je to moja "skodelica kave") je tudi meni tako dobra. katjushka
8. nov 2007 8:35
emma, probaj Kneipp kavo, vse piše na embalaži. katka
8. nov 2007 8:38
Jaz kupujem Hoferjevo mešanico za beli kavo, ki je 20% prave kave in 80% neprave kave (sem pozabila katere, ali ječmenove,..). Meni je dobra. Lahko pa probate s divko, projo, kneipp,...Naš dedek non-stop pije divko. JelenckovaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom
Pure testenine z dimljenim lososom