11. nov 2007 21:26
Sasenka, sem šla firbcat, seveda. Zame je ena A. Predvsem mi je všeč velika izbira raznih delikatesnih izdelkov, njihovih terin na primer, pa paštet iz račjih in gosjih jeter, ribranica je vauuu (smo kar kupili enega svežega ribona, pa rep grdobine - recept s sliko sledi v bazo, ker mi je res uspelo), pa mlečnih izdelkov, in sirov, sirov, sirov....
Pa vina z vsega sveta in še posebej predelček samo za francoska.
Pa kuhhinjski pripomočki - modeli za madeleine ozirma magdalenice ali kako se jim že prav reče, pa za orehe, razno razni pekači, pokrovke (sem si kupila eno super pokrovko za velike posode, od 28 do 34 cm, nič ne kaplja od nje na štedilnik, čeprav je pokrovka širša od posode - in niti drga ni bila, štiri evre in nekaj centov).
Izbira je res prva liga, cene pa so, takloe na oko, priemrljive s Sparom. Pač po sistemu: nekatere stvari v akciji po super ugodnih cenah (recimo Simčičev cabernet sauvignon so imeli po 3,75 evra, kar je za to vino res dobra cena), ostalo pa kakor kaj. Kot pri vseh trgovcih, razen pri izrazitih nizkocenovnikih.
Kakor koli, mene bo v leclercu kar videti. Edino od police za eksotično hrano cem pričakovala več; razen za mehšiko kuhinjo (omakece in tortilje) imako v drugih verigah več izbire za indijsko in sploh azijsko kuhinjo. AMpak delikatesni oddelek (več vrst kaviarja, pa blini, pa razne vrste prekajenega losoa, že anrejenih terin v testu itd...), pa odtehta vse. Jaz druge police komot spregledam...
Mamamia
mamamia