Aparat za peko kruha clatronic bba 2865

nina88  

član od: 6.3.2007

sporočila: 66

tema odprta - 10. okt 2007 18:15 | ogledi: 3.424 | odgovori: 1

Lepo pozdravljeni pišem vam ker sem kupila nov aparat za peko kruha. V priloženih navodilih seveda imam nekaj receptov, vendar bi prosila za kakšen recept za polnozrnati kruh ki ustreza montignacu. Kupila pa sem tudi moko iz lidla ko je ze pripravljena mešanica semen in je v taki rdeči barvi pakirana ter na njej piše Pšenični mešani polnozrnati kruh?

Zanima me če pečem ta kruh z to moko če to ustreza montignacu?

Hvala za odgovore

Nina

nina88

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

10. okt 2007 21:28

Če je ta moka s semeni iz Lidla primerna za peko pravega polnozrnatega kruha, je odvisno od tega, kakšna je moka. Na tem forumu so že v preteklosti debatirali o "polnozrnatem" kruhu, ki ga nekateri peki in trgovci tako imenujejo zato, ker ima notri cela semena. Ne pa zato, ker bi bil pečen iz moke celega pšeničnega zrna. Poglej, kaj piše na vrečki z moko pod Sestava. Montignac zagovarja moko iz celega pšeničnega zrna in ne tolerira bele, polbele in podobne moke, ker po zaužitju preveč dvigne nivo sladkorja v krvi. Aja, kolikor se spomnim pa Montignac pravi, da naj bi se moka za kruh mlela doma (?) Jaz sem ravno včeraj kupila bio pšenico za cca. 2 eur/kg, ki jo meljem s kavnim mlinčkom. Moram pa reči, da kruha ne pečem le iz te moke, ker je za moj želodček pretežek (nikoli se nism striktno prehranjevala po Montignacu, le nekaterih smernic sem se držala). Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 10. okt 2007 21:36:47

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti