Voziček za dojenčka

Milenci  

član od: 12.7.2004

sporočila: 110

tema odprta - 28. avg 2007 10:23 | ogledi: 5.211 | odgovori: 18

Verjetno je bila podobna tema že odprta. V forumu sem hotela vtipkati kaj v povezavi z otroškimi vozički, vendar mi te možnosti več stran ne dopušča (včasih je bil vsaj en zadetek).

S fantom kupujeva otroški voziček in sva kar v veliki dilemi v tej poplavi reklam in različnih priporočil. Zanima naju kateri voziček najbolj priporočate!Je to tri kolesnik, štirikolesnik, a naj bo lupinica kot avtosedež do otrokovih 9 kg, naj avtosedež kupiva posebej-ker majo veliko možnosti za vozičke 3 v 1, kje kupiti voziček po dokaj zmerni ceni (ok 400 evrov).

Hvala vnaprej za odgovore

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8702

28. avg 2007 10:35

Ha-ha... poznam ene, ki so zamenjali avto zaradi vozička, ker namreč nabavljen voziček ni prišel v prtljažnik.

 

Pozdravček!

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

28. avg 2007 10:42

Glede vozička boš sama najbolje vedela kaj rabiš.

Super so 4 kolesniki z velikimi kolesi, ampak pazi, če ga sploh imaš kam dati. Če si doma v hiši ni problema, če ga boš vlačila po stopnicah boš dušo spustila preden ga gor spraviš. Odvisno na kakšnem terenu boš voziček uporabljala. Če imaš hribe in doline, makadam, gozd... kot jaz boš tak voziček nujno rabila, ker z majhnimi kolesi nimaš kaj praskat. Če ga boš vozila samo po asfaltu je boljši manjši voziček. Moraš tudi paziti, da ti voziček gre v avto in, da ti ne zasede ravno ves prtljažnik, ker potem adijo dopust in šoping, ker ne boš nič notri spravila.

Jaz imam za okoli, za na dopust še en majši zložljiv voziček. Imam ga tudi za po stanovanju, da otroka vozim s sabo, da jo ne nosim non stop.

3 kolesnikov ne poznam, ker mi kot prvo niso všeč, ne zdijo se mi najbolj stabilni, sicer pa se lahko motim, ker kot pravim, ga nimam.

Glede lupinice - mislim, da ni najbolj priporočljivo, da bi dojenčka nonstop vozila v lupinici, po moje je dovolj, da je to res samo avtosedež. Ne vem, meni se zdi, da ima otrok malo premalo prostora v njem, pa še prisiljen je biti skoz v enem položaju - na hrbtu, če greš na daljši sprehod ga ne moreš, ko spi dati malo na bok ampak revež skoz leži na hrbtu in ves skrivljen. Pa še na ritko skoz pritiska. Pa tudi ravno najbolj udobne niso te lupinice se mi zdi, niti jim ne moreš kaj mehkega podložiti pod ritko.

Jaz sem imela lupinico posebej.

Zdaj ne vem koliko denarja se meni zdi trapasto dati za voziček, vsaj po mojih izkušnjah moja starejša dva sta bila rada v vozičku toliko časa dokler se nista začela postavljati na noge, ko sta shodila pa sploh ni bilo šans, da jih spraviš v voziček. Tamalo pa imam na sumu, da bo ista.

Tudi najdražji voziček ni nujno najboljši, ker veliko plačaš tudi ime firme. Jaz sem kupila pred 5 leti ABC voziček s 4 kolesi -velika napihljiva (sploh ne vem, če taki še obstajajo), ki je bil pol cenejši od nekih oh in sploh fir, pa ga sedaj brez problema uporabljamo za tretjega otroka pa je še vedno zelo lepo ohranjen.

No to so moje iskušnje.

Najbolj važno pa je, da ugotoviš kaj ti sploh pride prav. Se pravi: kje stanuješ (blok, hiša), za po kakšnem terenu ga bi uporabljala, kako velik avto imaš, kje ga boš spravljala in seveda, da ti bo všeč. Aha pa vzami kakšno malo bolj neutralno barvo, da ne bi imela kakšno belo rozasto svetlo zadevo in boš potem klela, ker bo non stop umazan.

jade

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

28. avg 2007 10:48

ojla. mi imamo voziček traxx merlin 4 (štirikolesnik). Če bi še enkrat izbirala bi izbrala isto. 100 %. Zadovolni smo ful. Ima velika kolesa ki ZAVIJAJO!! Kupili smo tudi košarico za novorojenčka. Kolegica je kupila rabljen voziček pa so mu odpadla kolesa, potem je kupila še enega bol poceni, pa tudi ni bil kaj prida. Sedaj ko bodo dobili še enega dojenčka, pa bo šla po traxxa. Če veš da boš voziček res uporabljala se ti splača dat mal več denarja. Naš je po enem letu še kot nov. Pa smo ga uporabljali zelo zelo zelo veliko. To so sam moje izkušnje.... Lupinico pa sva šla iskat kar v Medvode v šparovček. Zdelo se nama je nesmiselno dat toliko denarja za stolček ki ga potrebuješ san par mesecev. Ko sva ga odrabila pa sva ga nesla nazaj prodat. Tako da so bili stroški minimalni. Naslednji avtosedež pa sva kupila nov, ker bo za dlje časa. Lp

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

28. avg 2007 11:01

Zelo kvalitetne vozičke se dobi že za dosti manj kot 400 eur. feferon

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

28. avg 2007 11:14

Tudi jaz se strinjam,da treba za voziček bolj v žep sežt.Sedaj je toliko firm,da ti ne morem pamet solit kateri je najboljši.Drži pa pravilo malo denarja malo muzike.Jaz imam od Graco.Kupila sem ga skupaj z lupinco-jajčkom.In je zakon, zato ker paše na voziček.Ko daš dojančka iz avta,ga samo daš na voziček in že uživaš.Pa tudi fajn je ,ker se kontra zapira in imaš otroka v zavetju. Star je že sedam let in prevaža ža trertjega otroka.Res je, da ga je malo sonce obdelal in tudi otroci ,ampak je 100 boljši od Baby welt.Katerega sem sedaj kupila,ker mi zavzema tisti preveč prostora.Samo razočaranje. Pri ta prvem lahko snameš prevleko lepo dol,ne pa pri tem ,ko rabim še bormašino zraven.Saj veste,ko otok že kaj je,pa ga kar hraniš v njem(recimo na morje ne vlečeš stolčka zraven),potem je prava štala.In ta mi para živce. Skratka.Res je ,da so nekateri nasramno dragi,katerim plačaš samo ime.Ampak ne jemli najcenejše verzije ,ker boš razočarana.Pa tudi upoštevaj tisto kar je Jade napisala,ker tisto tudi zelo drži. Pa lepo uživaj v kupovanju.

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

28. avg 2007 11:17

Milenci: Seveda lahko iščeš "otroški voziček" na forumu in dobiš en zadetek (vseh je pa šest). Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Emma07  

član od: 19.5.2005

sporočila: 179

28. avg 2007 11:22

Pozdravljena Milenci, Jaz ti lahko ponudim tole: PRODAM VOZIČEK PEG PEREGO PLIKO P3 MODULARNI SISTEM VOZIČEK JE RABLJEN ENO LETO, MODULARNI SISTEM VSEBUJE: - voziček Pliko P3 za tople dni (rabljen eno leto) - avtosedež z nastavljivim podnožjem Primo Viaggio (lupinica za dojenčka in do 11 kg,ima blago za zaščito otroka ki se namesti na zgornjo polovico, rabljena eno leto kot avtosedež) - košaro Navetta za zimo z nastavljivim ležiščem (rabljena pet mesecev) - torbico - dežno prevleko - prevleko za noge - strehico za sonce za letni voziček Z univerzalnim sistemom Ganciomatic, vgrajenim v vse izdelke Peg Perego, lahko na voziček Pliko z eno samo potezo pritrdite tako košaro Navetta kot avtosedež Primo Viaggio. Komplet je zelo dobro ohranjen in je temno oranžne in beige barve, BLAGO JE OPRANO, cena novega je cca 600 evrov, ogled v Ljubljani, tel 041 687-312 Cena: cca.330,00 EUR Emma07

Milenci  

član od: 12.7.2004

sporočila: 110

28. avg 2007 11:57

Ojla Jernej. Ne vem zakaj, ampak če grem pod forumi in iskanje se mi izpiše The page cannot be found. Včasih sem dobla na tak način 1 zadetek-ker nimam plus paketa. Ne vem kaj bi blo to narobe.

Milenci  

član od: 12.7.2004

sporočila: 110

28. avg 2007 12:27

Emmao7! Zanima me, za kakšen teren je primeren voziček.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti