Kako pripraviti bovlo?

neznan uporabnik

tema odprta - 19. jun 2007 21:34 | ogledi: 7.430 | odgovori: 3

Ve vsevednice (pohvalno) mi prosim povejte, kako pripravljate bovle? Jaz jo vedno pripravljam samo z breskvami, vinom in radensko, pa bi rada še kakšno drugo idejo?

Lp

zoja1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15824

19. jun 2007 21:44

 

Sadje zrežem (kombiniram ananas in jagode, breskvino delam samo z breskvami), potresem s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ter prelijem z belim vino, da je sadje pokrito. Vino dam vedno kvalitetno, polsaldko. Običajno pustim sadje namočeno čez noč v pokriti skledi. Tik preden preden bovlo postrežem, jo dam v skledo in zlijem na sadje srebrno radgonsko penino ali drugo kakovostno peneče vino (nikdar ne uporabljam cenenih). Z radensko nikdar ne delam bovle, samo s penečim viom.

 

Če pa je sila, sem tudi že uporabila kar kak mešan kompot, dodala vino in nekaj kapljic vanilijevega likerja, pa v to zlila penino ali dve. Taka bovla je bolj sladkasta, ampak če je 30 do 40 ljudi, kdo bo za toliko nalupil in zrezal ananasa in očistil jagod?

 

Za sadje je pravzaprav vseeno, kakšno uporabiš, pomembnoje, da se med seboj sklada po okusu, čejo delaš iz več vrst, pa da je penina in ne radenska. In vino za mariniranje sadja naj nikar ne bo kakšna poceni kislica, ampak resnično kvalitetno vino.

 

Mamamia

 

Mamamia

mamamia

madronsica  

član od: 26.9.2006

sporočila: 103

19. jun 2007 21:46

1. prerežeš lubenico na polovico, je izdolbeš, meso narežeš na kocke, daš nazaj v lubenico, dodaš na koščke narezane brezkve, ananas, pomaranče, melone,banane, daš cele jagode tudi borovnice in vse zaliješ z rdečim vinom in črno vodko 2. vso sadje daš v velik lonec in zaliješ z vodko in vinom in obvezno morata biti obe varianti dobro ohlajeni madronsica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15824

20. jun 2007 9:58

Če se navežem na madronsico - k lubenici se lepo poda tudi črno grozdje, za spremembo pa vse skupaj zaliješ s prošekom. Nebeško grešno, sploh dobro ohlajeno. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti