8. jun 2007 11:08
Nena-morje in ovčka, danes sem v Sl.novicah zasledila članek o Ivanu Maršiču, ki je pomagal že mnogim ljudem. Mene se takile članki o preprostih ljudeh, ki upoštevajo zdravo pamet, zelo dotaknejo. Tako sem tudi pred kakimi 6 ali 7 leti zasledila članek o Marici Markič iz Gorenjskega, ki si je sama ozdravila raka po postu Rudolfa Breussa. Glej ga šmenta, čez kako leto je naša mami zbolela za rakom. Kirurg ji je uspel odstraniti dobro polovico te tvorbe, ostalo pa bi bilo preveč tvegano, tako se spomnim njegovih besed, vsi otroci smo bili prisotni, ko je rekel, da si noben kirurg ne želi, da mu pacient umre na mizi. Rekel je tudi, da bolezen ni ozdravljiva, da samo po čudežu lahko preživi še kakšen mesec. Da ne govorim kakšno trpljenje je doživljala zaradi pooperativnih zapletov, kasnejšega obsevanja.....Rak je bil sarkom (kdor ne ve, se ta vrsta zajeda v mišice, kosti-upam da sem prav napisala), ki se je vraščal v hrbtenico in glavno trebušno ožilje. In kaj naj človek v takem primeru naredi?
Kot sem že rekla, sem kakšno leto prej prebrala tisti članek od gospe Marice, ki sem ga po naključju shranila. Kupila sem knjigo in do potankosti preštudirala vse, kupila sem vsa zelišča (kakšnih 15 vrst), dalo se je dobiti tudi že pripravljen zelenjavni sok (mislim da od Biotte, zdaj se dobi že v vsakem Mercatorju), uživati se sme pa še precejena čebulna juha.
Da skrajšam zgodbo, na tistem mestu po poteku posta RAKA NI BILO VEČ. To je pokazalo naslednje slikanje. V času posta se je mami zelo dobro počutila, delala je vsa lažja dela.
V čem pa je problem? Ker je bila naša mami preprosta kmečka ženska, ki je celo življenje delala z zemljo, z živino (pri vsem delu je imela zelo velik uspeh, kot temu bolje rečemo, imela je zlate roke) in ko se je kmetija kasneje opustila, tega preprosto ni znala prenesti, zato se po moje lahko pozdravijo samo tisti, ki tudi znajo spremeniti svoje življenje, če to seveda lahko naredijo, za to pa moraš biti "pameten", imeti literaturo, se zanimati........zato je po moje Lojzetu in Janezu (politikoma) lahko uspelo.
In kaj je sledilo? Sedaj je tega že 2,5 leti kar je mami kar po hitrem poslabšanju v 2,3 mesecih umrla.
Zdaj bi pa prosila ovčko, če lahko opiše in pove, ali je po njenem hrana pomembna za nastanek raka oz. ker si že trikrat zbolela, zakaj je po tvojem mnenju bolezen prišla nazaj?
Zgoraj omenjeni gospod Ivan Maršič iz Škofljice (za katerega prvič slišim) ima tudi svojo spletno stran. Kogar zanima, pa si naj prebere.
ann