Ali obstajajo slane jedi, v katerih se uporabi bezgove cvetove?
V bazi sem našla le bezgov pire.
Ali obstajajo slane jedi, v katerih se uporabi bezgove cvetove?
V bazi sem našla le bezgov pire.
28. maj 2007 8:50
Jaz naredim maso kot za plačinke in jih pomočim v testo ter ocvrem na vročem olju.Včasih pa jih naredim tudi v pivskem testu (mleko nadomestim z pivom).Stebelca pa porežem kolikor se da,da se potem ne vlečejo nitke ko ješ.Zraven pa ponudim solato. mamazeljka
28. maj 2007 14:41
V testo za mlečni kruh se bezgovi cvetovi odlično podajo, saj so prijetna sprememba na jedilniku. Okus pa se poda tako k salami in siru, kot k sladkim namazom. Cvetove kar s škarjami nastrižem v testo.... ssilva
28. maj 2007 18:33
Tudi v navaden, bel kruh gredo cvetovi OK, suhi ali sveži.
Če imate raje bolj mil okus po bezgu, potem samo cvetke bezga poreži s socvetja in jih daj (količina po presoji) v testo za palačinke in speci debele palačinke, lahko pa tudi spečeš pečenjak kar v pečici, je manj dela, pa vseeno zelo okusno. Zraven pa skleda berivke.
rimljanka
28. maj 2007 20:41
Rimljanka, potem to ješ slano? Daš še kake začimbe? Lp moja
28. maj 2007 20:45
Ja, pri nas se bezeg vedno je slan. Samo bezeg, v testo za palačinke oz. "šmorn". rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganski sladoled z navihanci
Palačinkina torta z malinami