Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Gospodinjske teme

KOLIKO JE 1 ŽLICA MOKE

Avtor: Cila  
Član od: 5.10.2006
poslanih sporočil:2460

Tema odprta - 10. mar 2007 13:45
Število ogledov: 1983, odgovorov: 4

Ravno danes me je to spet mučilo, ko sem delala domači eurokrem po ssilvinem receptu. Za vsak slučaj sem šla gledat v knjigo, kjer je pisalo,da je 1 žlica moke 20 g in sem morala takoj vzeti 1/3 moke stran.

Kako berete take recepte - koliko je ena žlica ?   rezana, s kupčkom ali kolikor gre gor? Ali prevajate v težo in stehtate?

Moje žlice so rade , razen, kadar se res vzamem v roke, zvrhano naložene, kolikor uspe ostati gor. Pa je potem že  takoj razlika med mehko in ostro moko, ki je bolj sipka.

Najbrž nisem edina s to dilemo.

Lp

 

Cila

Avtor: balonka  

Član od: 9.3.2007
poslanih sporočil:548
Odgovor z dne - 10. mar 2007 13:52

Glej da boš imela pri vseh sestavinah podobno žlico,pa bo šlo.Če pa rada devaš zvrhane žluice,pa devaj vse sestavine zvrhane.

 

BOK

 

balonka

Avtor: Jerneja USA  

Član od: 24.11.2006
poslanih sporočil:814
Odgovor z dne - 10. mar 2007 14:21

Ena zlica (one tablespoon) v ameriskih receptih je rezana, za domace recepte pa res ne vem. Milsim, da je v maminem receptu za biskvit vedno zlica s kupckom, pri eurokremu od ssilve ne vem.

 

Jerneja USA

Avtor: aki  

Član od: 23.4.2004
poslanih sporočil:1331
Odgovor z dne - 10. mar 2007 16:43

Imam sprintano eno tabelo :

1 tablespoon - 15ml

 

 

Aki

Avtor: jade  

Član od: 11.11.2004
poslanih sporočil:5896
Odgovor z dne - 10. mar 2007 16:44

Jaz dam toliko kot zajamem pa je.

 

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.