član od 20044272 sporočil
Reca, to je res, da so poceni, ampak meni je pa užitek delat kostum! In to je del praznika, ravno v tem je čar vsega skup, brez tega bi mi bilo vse skup brezveze, da se samo oblečem v hudička, kakršnih je še 100 drugih v Lj., recimo... Meni je všeč si izmislit eno ful izvirno masko, pa jo naštudirat v detajle in potem naredit. Navadno mi sicer zmanjka časa in na koncu 100/h improviziram, izpade pa vedno ok:) Vem pa, da bom svojim otrokom pa naredila hude kostume, si bom prej vzela čas:), pa jih bomo skup delali:)
ariella, ninđa želvo bi lahko naredila takole: zelene pajkice ali žabe, zelena majca z narisanimi trebušnimi mišicami s kakim flukiji, ki se potem sperejo. Oklep pa lahko narediš iz mavčne gaze, ki jo polagaš na par napihnjenih balonov ali pa iz papirja in lepila iz moke in vode.
Potem vse skup lepo pobarvaš, fanta zeleno namažeš, mu posprejaš lase ali daš zeleno kapuco z luknjami za oči in usta na glavo in čez čelo zavežeš rutico prave barve. Potem mu pa moraš dat še kako paleto in čopič zraven, ker se mi zdi, da je rafaelo en slikar:)
Oz. odgovarjajoče orožje, to bo mali itak najboljše vedel, če rabi palico, vem da ene te želve majo palico (je mel en fantek na plavanju, ki sem ga učila, samo se če me ubiješ ne spomnim, kateri od teh želvakov je bil njegov). NO palico lahko dobiš, če metli odviješ spodnji del, fant to vedno dela, ko stepa deko, na kateri leživa na tleh.
Veri