Testomat

Zanima me,ali bi kdo vedel, kje bi se dobil kovinski testomat za piškote. Sedaj imam plastičnega, vendar je testo zelo težko stisniti skozi modelček.

Lp.

lenčika

V Mercatorju 100%. Lep dan in veliko se smejte
merkur, Celje, vendar se mi zdi, da to ni rešitev, kaj pa če bi testo naredila bolj mehko. Drugač, testomat TESCOMA ( češki ) je plastični, vendar se meni zdi zelo močen. ežoj
Imam dva: enega plastičnega v celoti, torej tudi vodilo in se mi je pri iztiskanju kar upogibalo; drudega plastičnega s kovinskim vodilom, pri katerem se vodilo ne upogiba. Še nisem pogruntala recept za primerno mehko testo ( brez jajc), ker predvidevam, da bi posamezen piškotek moral sam pasti na pekač ko pritisneš na ročko. Vsekakor je plastični testomat s kovinskim vodilom dovolj močan da se ne upogiba. Če ima kdo recept brez jajc, se priporočam. Aki Kupila sem ga v Merkurju . Sporočilo je spremenil(a) aki dne 28. dec 2006 09:28:38
Na to temo smo že razpravljali: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8544 Lep dan aknelab
Aki,tukaj sta dva recepta! BRIZGANI PIŠKOTI 250 gr masla 50 gr sladkorne moke 185 gr mehke moke 85 gr škrobne moke 1 vanilin sladkor Mešamo maslo,sladkorno moko in vanilin sladkor,da se speni in naraste.Dodamo mehko in škrobno moko,ter mešamo s kuhalnico,da dobimo gladko maso.Kekse brizgamo na pekač,ter pečemo od 12 do 15 minut pri 180°C. ČAJNI KEKSI 600 gr moke 200 gr sladkorja v prahu 400 gr margarine 1 vanilin sladkor 1 pecilni prašek malo limonine lupinice,lahko damo tudi malo ruma Najprej stepamo margarino,potem postopoma dodajamo sladkor v prahu in vanilin sladkor.Nato dodamo še ostale sestavine(moko presejemo s pecilnim praškom). Kekse brizgamo na pekač in jih pečemo na 180°C od 10 do 12 minut. Del moke lahko nadomestimo z mletimi orehi ali kokosovo moko. Upam,da sem kaj pomagala. Lp nevica
V celoti kovinski testomat sem kupila v Merkurju v BTC - imajo več modelov, moj (Marcato Biscuits) je bil okrog 4800 SIT. JasnaV
Hvala nevica, seveda bo pomagalo. Bom sprobala, če ne letos, pa drugo letoMaslo pa predvidevam ogreto na sobno temperaturoIn potem ko jih brizgaš, posamezni piškotki sami padajo dol, si ni treba pomagat z nožen, ali pač Aki
V merkurju ga imajo, tudi jaz imam kovinskega, a sem ga letos zamenjala z plastičnim Teka
Eh, tudi jaz še nisem ugotovila, kako vedno narediti lepe piškotke iz testomata. Enkrat gredo lepo stran, drugič so pa vsi sfiženi. Vsekakor testomat lepo položim na nenamazan pekač, stisnem ročico, obvezno počakam cca. eno sekundo in nato prestavim testomat . Z nožem pa ne gre. JasnaV
Hvala, mi je malo bolj jasno Aki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti