Piščanec, imam dokaj kvalitetne nože, nekaj od Solingena - še tiste izpred 25-30 let, ne kakšne sodobne ponaredke, pa od Dicka, pa še kakšen bi se našel, pa so po brušenju kot novi. Tisti instant noži mi ne sedejo, ker imam rada ostre nože. Da bi vsake dve leti nove nože kupovala, pa tudi ne gre, imam že zelo stare. Kvaliteta noža je odvisna od načina izdelave, boljše kujejo po plasteh.
V TM shopu sem videla japonske nože po 150.000 SIT in več, no, toliko ne bi nikoli dala zanj. Verjemi mi, da se mora tudi tak nož brusit.
O WMF nožih ne dvomim, da so kvalitetni, to ima pa svojo ceno. Že ob prejšnih točkah, kjer se je dobil jedilni pribor, so se porajali dvomi o ceni le tega. Tisti komplet, kateri je stal 990 SIT in je bil sestavljen iz žlice, vilice, noža in žličke, je stal v trgovini, s tem, da je imel še ta malo vilčko tam okrog 6000 SIT in sicer je bil v akciji. Ne vem, zakaj dvomite v realne prodajne cene,ko pa lahko vsak sam preveri ceno v trgovini. Mislim, da si takšne nategancije Spar ne bi privoščil.
LP