Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

jetrca

Avtor: vegeterianka  
Član od: 24.5.2006
poslanih sporočil:282

Tema odprta - 11. sep 2006 11:54
Število ogledov: 4119, odgovorov: 9

pozdravljeni,

 

sedaj le sem gledala ponovitev kuharske oddaje ( nedeljsko popoldne -Anjo ) ko je panirala jetrca.....pa sem skoraj oči pustila na ekranu od presenečenja.....ali jih še kdo panira od vas....

 

jaz ponavadi kupim kurja jetrca /zelodcke/ srcke in jih naredim v omaki zraven pa posrežem kruhovo rolado .....

 

samo da bi pa svinjska jetra pohala pa prvič slišim

 

čao

 

vegeterianka

Avtor: NADIN  

Član od: 19.12.2005
poslanih sporočil:33
Odgovor z dne - 11. sep 2006 12:02

Zdravo,

 

sama sem pohala kurja jetrca - super.Samo prej jih jetreba napikat z vilico, da ne pokajo oz. špricajo, ko jih cvreš.

 

Pozdrav,

Nada

 

NADIN

Avtor: monro  

Član od: 14.4.2006
poslanih sporočil:136
Odgovor z dne - 11. sep 2006 12:04

Jaz pogosto poham piščančja jetrca- tudi recept sem prispevala pred časom. So zelo, zelo okusna. Tudi jaz naredim zraven omako iz majoneze- majoneza, česen, kisla smetana, sol, poper...in pražen krompir.Njami, se mi že sline cedijo!

 

monro

Avtor: Dragička  

Član od: 9.12.2003
poslanih sporočil:5237
Odgovor z dne - 11. sep 2006 12:33

Vegetarianka, si me pa spomnila... že nekaj časa nisem pohala jetrc. Piščančjim ali puranjim jetricam odstranim srček, malo jih posolim ter spaniram - moka, jajc, drobtine. Je čudovita stvar.

Bejbi (goveja) ali telečja jetrica pa narežem na zrezke, na rahlo posolim ter spaniram. Zraven lahko narediš karkoli... tudi sama solata in kruh je dobro.

 

Pozdravček!

Avtor: vegeterianka  

Član od: 24.5.2006
poslanih sporočil:282
Odgovor z dne - 11. sep 2006 12:52

dragicka

 

ravno Anja v oddaji rekla, da na jetrca direkt ne solimo, ker postanejo trda, da je boljše da solimo jajce.....kaj je sedaj res??....ker moram priznati, da nisem nikoli panirala in tudi danes prvic slišala za to moznost....grejo pa zelo v promet v omaki...njami

 

l.p

 

vegeterianka

Avtor: Dragička  

Član od: 9.12.2003
poslanih sporočil:5237
Odgovor z dne - 11. sep 2006 12:58

Jetrca se itak na brzino spanirajo, jaz jih čisto čisto malo posolim... res pa je, ko se spomnim, posolim tudi jajček. Recimo včeraj sem panirala polnjene paprike - paprik nisem solila, sem pa solila jajc.

 

Dostikrat pa bejbi jetrica dam za kakšno uro v mleko. Po pravici povedano ne vem zakaj to - ali zato, da so bolj mehka ali da zgubi vonj?!

 

Pozdravček!

Avtor: vegeterianka  

Član od: 24.5.2006
poslanih sporočil:282
Odgovor z dne - 11. sep 2006 13:06

dragicka

 

paniras pecene paprike ali ne pecene paprike ???.... jaz paniram pecene ....ali pa jih seveda uporabljam v solati z cesnom.....itd...z cim jih filas ?? sirom ali mletim mesom ....

 

l.p.

 

vegeterianka

Avtor: Kalipso  

Član od: 29.8.2006
poslanih sporočil:199
Odgovor z dne - 11. sep 2006 13:51

lahko filaš s kuhanim krompirjem in sirom ali z rižem ..ali katero drugo stročnico uporabiš...

 

sam da se kuha..

Avtor: Dragička  

Član od: 9.12.2003
poslanih sporočil:5237
Odgovor z dne - 11. sep 2006 13:51

Včeraj sem vzela zadnjo vrečko iz skrinje.

Pečene paprike olupim, očistim od peškic; rezino sira zavijem v prešano šunko, porinem v papriko in paniram.

Oh, s česnom in peteršiljem so pa "zakon".

Naslednji vikend ali tam oni... bo treba pečt paprike za v skrinjo. Čakam na primerno ceno na tržnici.

 

Pozdravček!

Avtor: vegeterianka  

Član od: 24.5.2006
poslanih sporočil:282
Odgovor z dne - 11. sep 2006 14:08

potem sva že dve...tudi jaz bom letos spekla približno 5 žaklov rdeče podolgovate paprike, da bom imela cez zimo zalogo....njami

 

l.p

 

vegeterianka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.