član od 200415865 sporočil
Bom poslala recept, najprej kar sem na forum, potem pa še v bazo. Sem kocke namreč tudi slikala.
Julya, če imate radi kokos, potem tudi torta, ki je od včeraj v bazi, ne bi bila slaba izbira...
Kocke pa se naredijo tako, da se da v skledo 30 dag sladkorja v prahu in čajna žlička pecilnega praška, potem se prilije štiri dl tekoče sladke smetane (jaz sem vzela pol rastlinske od Pomurskih mlekarn in pol alpske za stepanje), se malo premeša. Dodaš polovico od skupno 315 g (mera pa tak!!!) kokosove moke, dobro premešaš, in dodaš še drugo polovico moke. Del mase lahko obarvaš s kakšno jedilno barvo ali nekaj kapljicami soka (jaz sem uporabila Etolovo marelično barvilo, lahko pa je tudi kaj rdečega, zelenga). Primeren oglat model (jaz sem vzela majhen pekač, 20 krat 30 cm) obložiš s peki papirjem in daš na to belo maso. Potem daš na vrh pobarvano maso in dobro pritisneš (kolikor lahko, ker je vse skupaj mehko). Daš za nekaj ur v hladilnik.
Potem izrežeš kocke in jih daš na kak krožnik ter pustiš nekaj časa, da se kocke posušijo. Ne smeš jih čvrsto prijemat, ker ostanejo mehke. Dalj časa, ko so v škatli, bolj se posušijo, a nič ne izgubijo na okusu. Se res topijo v ustih. Pač kalsika - bolje je kaj enostavno, boljše je. Mamamia
mamamia