v krušni peči lahko uporabljaš isto posodo kot v električni pačici, saj ne moreš peči skoraj ničesar, če so visoke temperature....kako boš npr. spekla meso v peči pri npr. 300-350 st. celzija.....vse se bo zažgalo....torej tudi v krušni peči moraš nekako ugotoviti temperaturo in počakati, da je le ta "ta prava".....jaz veliko pečem v krušni peči in sem si zato kupil termometer do 350 st. celzija....če boš pekla pico, potem je lahko temperatura zelo visoka, saj je tudi pica veliko boljša, če je hitro pečena in je zunanjost hrustljava, notri pas je še "mehka" in sočna......za krušno peč moraš imeti pravi pribor...npr. za pico moraš imeti lopar....če boš pico pekla brez posode, boš morala mizo kjer bodo vshajale zelo dobro pomokati, saj je sicer ne boš spravila na lopar....lopar pa boš morala tudi zelo dobro pomokati, saj je sicer ne boš spravila iz loparja v peč.....jaz imam rajši "plehe" za pizo in jo dam v peč s plehom vred....sicer pa lahko v peči pripraviš kar koli, važno je da kontroliraš temperaturo....lahko tudi skuhaš mleko v peči, če imaš poseben lonec in "burkle", da boš vroč lonec lahko vzela iz peči....smetanca na mleko je lepo zapečena, če kuhaš mleko v peči....jaz npr. potem, ko se peč ohlaja tam nekje pri 130 st. celzija "pečem" še prebranac. kruh pa obvezno pečem v peči......dejstvo pa je, da ne moreš priti v hišo, zakuriti in kar peči....imeti moraš kar nekaj prakse, tudi s tem koliko časa moraš peč segravati, da se šamoti v redu prekurijo-pregrejejo in so akumulirani....najboljše je, če greš za kakšen dan malo "na prakso", sicer se ti tisti dan lahko skoraj vse ponesreči.....važno je tudi, kdaj kakšno jed daš v peč, saj ne moreš peči. če notri še gori, ali pa tli in je vse polno dima...tako, da je res odvisno kaj se peče, ali kuha.....morda je še najboljša rešitev, če ne bo šlo drugače, da vse pečeš v foliji, ali pa v glinasti posodi s pokrovom in večkrat kontroliraš kaj se dogaja.....
hetero