3. nov 2005 9:26
Zdravo MajaMaja.
Če mi na zasebno pošto pošlješ svoj e-mail naslov ti pošljem kakšne recepte za piškote s slikami, da boš tudi videla, kakšni so, ko so gotovi.
Piškote lahko začneš peči dva tedna pred prazniki. Jaz jih vedno začnem delat prvi teden v decembru, v treh, štirih tednih ni nič narobe z njimi. Janeževe kapice na primer celo moraš peči 14 dni preden jih začneš jesti, ker se morajo "mediti" ozuiroma zmehčati, pa še aroma se sprosti. Moji jedo piškote še ves januar, tisto seveda, kar ostane.
Moj sistem je: zvečer si pripravim več vrst testa in jih spravim v hladilnik. Testo za piškote tako mora biti pred valjanjem vsaj dve uri na hladnem in mu noč na hladnem kvečjemu dobro dene. Naslednji dan potem valjam in izrezujem piškote, jih pečem in krasim. In pripravim nove runde testa in tako dalje.
Pri nas ne smejo manjkati cimetove zvezdice, mozartovi piškoti, linško pecivo, janeževe kapice, orehovi piškoti s čokolado. Sicer pa spečem okoli 15 vrst različnih vrst piškotov, da je dovolj za vse doma in pa za darila.
Predvsem pa ne pozabi nečesa: najprej si naredi seznam piškotov, ki jih boš pekla, in potem še seznam sestavin. Kupi jih in spravi, šele potem k peki. Ker ne bi bilo prijetno, da se odločiš za peko, pa ugotoviš, da nimaš dovolj masla, prave vrste moke, orehov ali jajc. Verjemi, iz mene govorijo izkušnje...
Če te še karkoli zanima, mi sporoči na zasebno pošto, ti z veseljem kaj pošljem, tudi osnovna navodila kako ravnati s testom, da piškoti res uspejo. Pa kako kombinirati, da ti ne ostajajo beljaki ali rumenjaki...Da ne bom utrujala vseh na forumu, sploh izkušenih kuharic, ki imajo ta znanja v malem prstu. Podravček ti pošiljam, Mamamia
mamamia