14. okt 2005 16:33
zadnjič smo se družinski člani valjali po posteljah v nekem nakupovalnem centru, svakinja namreč kupuje nova ležišča. Ko smo poskušali posamezne postelje in govorili po občutku, nam je prodajalka na podlagi tega potem povedala, za koga so piramide bolj primerne in za koga manj. Pravi, da če veliko spiš na trebuhu oziroma boku, so piramide manj primerne, sicer pa jih bolj priporočajo, ker se ležišče s piramidami bolj prilega telesu kot tisto brez piramid. ker sama spim pretežno na boku ali trebuhu, bi si izbrala ležišče brez piramid, a je to verjetno čisto individualna odločitev, pač glede na občutek, ki ga imaš rad v postelji (jazrada spim na trdem, piramide pa dajejo občutek mehkobe).
Pa tudi to nam je prodajalka povedla, da ni vsak latex latex, ampak je kar nekaj elementov, ki vplivajo na kakovost ležišča in potem spanja. Meni je bila ta prodajalka (Europark v MB) všeč, ker nas ni v nič silila ampak je počakala, kaj bomo rekli po preizkusih posameznih postelj, potem nas je vprašala po nekaterih spalnih navadah in šele potem povedlala značilnosti vseh razstavljenih (in nekaterih drugih) ležišč, vključno s prednostmi in slabosti. In ker nam vsem po vrsti ni priporočala zgolj najdražjih ležišč, se mi je zdela res verodostojna, sploh ker se je z vsakim od nas temeljito pogovorila in odgovarjala na številna vprašanja. Pogovor s takšnim prodajalcem tudi olajša odločitev. Pri ležiščih se prav zaradi individualnih potreb, ki jih imamo glede spanja, ni vselej pametno ravnati po nasvetih znancev. Saj vemo: jaz imam rada trdo ležišče, moja prijateljica mehko in bova zato vsaka čisto po svoje ocenili neko vrhunsko ležišče: ena ga bo sesula, druga ga ne bo mogla prehvaliti. Mamamia
mamamia