Vinski kamen

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

tema odprta - 4. avg 2005 19:11 | ogledi: 5.192 | odgovori: 6

V neki reviji sem prebrala, da obstaja naravni pecilni prašek in sicer vinski kamen v prahu... ima kdo z njim kakšne izkušnje?

Lp, Katjuška

dome  

član od: 7.4.2004

sporočila: 341

4. avg 2005 23:39

To je bio pecilni prašek. Je brez fosfatov in emulgatorjev. Uporablja se za peko peciva in sladic. Dobi se ga na policah za zdravo prehrano. lp dome

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

5. avg 2005 12:17

Ali ima vinski kamen v prahu enak učinek kot pecilni prašek... mislim na to, ali pecivo enako naraste kot pri navadnem pecilnem prašku? Lp, Katjuška

dome  

član od: 7.4.2004

sporočila: 341

5. avg 2005 13:11

Mislim, da pecivo pri navadnem pec.prašku bolj naraste, saj vsebuje E500 in E450 (pekovsko sredstvo za vzhajanje, regulator kislosti, stabilizator). Oba emulgatorja pri občutljivih lahko povzročata prebavne motnje, želodčne težave. Pšenične moke ne uporabljam (alergija). Pri peki uporabim žličko bio pec. praška in žličko sode bikarbone. Pecivo je rahlo. Ne vem, če sem ti kaj pomagala. lp dome

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

5. avg 2005 14:15

zakaj pa dodajas sodo? kaj ni bio pecilni prasek zadosti?

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

5. avg 2005 15:53

Bom jutri poskusila speči pecivo samo z vinskim kamnom ... sode ne bi uporabljala, ker je pravtako kemija, ki bi se ji rada izognila...bom poročala kako je izpadlo... lp, Katjuška

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti