Rabarbara

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

tema odprta - 30. jun 2005 13:13 | ogledi: 6.638 | odgovori: 7

V vrtu raste cel šop rabarbare. Pa mi ni čisto jasno, kaj lahko z njo počnem. Vem samo, da je stebla potrebno olupit in da se ne sme pretiravat z njo. No, moji bi pa nekaj sladkega..

LP

Tina

pokrovka  

član od: 21.6.2002

sporočila: 61

30. jun 2005 13:47

mogoče jagodno rabarbarino marmelado? T.

burbonka  

član od: 15.5.2005

sporočila: 402

30. jun 2005 16:14

Ali pa rabarbarino pecivo? Kompot z rabarbare je klasika. burbonka

mslj  

član od: 31.8.2003

sporočila: 10

30. jun 2005 16:20

ali pa rabarbarino pito, ali štrudelj........

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

30. jun 2005 16:24

Tale recept za rabarbarino pito je iz knjige mojstra Goljata. Nam je bila zelo všeč in bom, ko bo rabarbara zadevo sigurno ponovila. Potrebujemo: 50 g maščobe (maslo ali margarina) 100g sladkorja 2 jajci 100 g skute 100 g moke 50 g škroba (gustin) lim. lupina zmleti ingver (gre tudi brez njega 1/2 pecil. praška rabarbara + sladkor po želji Maslo in sladkor penasto umešamo in dodamo jajca, pretlačeno skuto, lim. lupino in nastrgan ingver. Primešamo škrob moko in pecilni prašek, katere prej skupaj presejemo. Testo enakomerno porazdelimo po namaščenem, pomokanem pekaču, posujemo z rabarbaro in spečemo. Ohlajeno narežemo in posujemo s sladkorjem. Po receptu naj bi rabarbaro surovo dali na testo. Jaz sem jo prej podušila in to kar precejšno količinocaa 1kg, po receptu je 1/2 kg) in sladkala že med dušenjem. Pečemo pri 190 st.C približno pol ure. So se mi že sline pocedile. LP Sporočilo je spremenil(a) LIJANA dne 30. jun 2005 16:25:44

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

1. jul 2005 7:24

Zdravo! Lijana, hvala. To bomo sigurno sprobali. Burbonka, lahko napišeš, prosim, recept za pecivo? LP Tina

burbonka  

član od: 15.5.2005

sporočila: 402

1. jul 2005 10:08

To bo to: Rabarbarovo pecivo Testo: 25 dag moke pol zavitka pecilnega praška, 15 dag margarine 7 dag sladkorja v prahu 1 vanili sladkor 1 rumenjak Nadev: 1/4 kg skute 12 dag sladkorja v prahu 1 zavitek vanili sladkorja 2 jajci Obloga: 1/2 kg rabarbare 20 dag sladkorja 1 vanili sladkor 1/8 l vode 1 beljak 5 dag sladkorja v prahu Sestavine za testo zamesimo v krhko testo. Počiva naj pol ure. Za nadev umešamo dva rumenjaka s sladkorjem in vanili sladkorjem. Primešamo pretlačeno skuto in sneg z beljakov. Olupljeno in na koščke narezano rabarbaro dušimo z dodatkom vode, sladkorja in vanili sladkorja. Ko je mehka jo ocedimo in ohladimo. Testo razvaljamo na velikost pekača in položimo v pekač, namažemo s skutnim nadevom in obložimo z odcejanimi koščki rabarbare. Pečemo pri 180 stopinj približno 30 minut. Beljak stepemo v sneg in nabrizgamo kupčke na skoraj pečeno pecivo. Ob rob ali na sredino rabarbarinih koščkov. Damo nazaj v pečico, da snežne kepice rahlo porumenijo. Pecivo je lepo na izgled in še dobro. Pa dober tek! burbonka

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

1. jul 2005 11:43

Hvala, hvala, hvala... Se bomo mastili že ta vikend. LP Tina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti