Sirova lazanja

brigit  

član od: 17.10.2003

sporočila: 20

tema odprta - 26. maj 2005 18:23 | ogledi: 10.138 | odgovori: 4

Ali mogoče kdo pozna recept za sirovo lazanjo? Pregledala sem že recepte na tej strani, iskala po internetu, vendar recepta ne najdem.

Hvala za pomoč.

brigita

Temo je spremenil(a) brigit dne 26. maj 2005 18:23:51

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

26. maj 2005 19:02

Že na strani od Barille jih je kar nekaj, ampak nobeden ni izključno s sirom ampak imajo vsi zraven vsaj kake gobice ali pa pršut.... Je pa več receptov za ostale oblike pašte s sirovimi omakami vseh vrst. Lp, Tjas

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

26. maj 2005 19:18

Na enem italijanskem portalu (http://www.italiadonna.it/) sem našla tale recept, preizkusila pa ga sama še nisem. Sirove lazanje 200 gr svežih testenin za lazanjo 500 gr šampinjonov 500 gr bešamela 100 gr ementala 60 gr ribanega parmezana 1 strok česna petršilj 40 gr masla 1 žlica olivnega olja sol in poper Očistiš šampinjone, opereš in jih razrežeš na lističe. V visoki posodi stopiš 3 žlive masla in olivno olje ter na tem popražiš česen, da zadiši. Za tem ga odstraniš z maščobe, dodaš šampinjone in jih pražiš 5 minut. Ves čas mešaš, nato popraš in soliš. Dodaš sesekljan petršilj. Zavreš vodo, soliš in na hitro opariš testenine. Peč segreješ na 180 stopinj. Emental nasekljaš, z maslom namažeš jensko posodo in na dno vliješ žlico gobove omake. Prekriješ s plastjo testenin, jih nadevaš z gobami, bešamelom, ementalom in posuješ s parmezanom. Nadaljuješ po tem vrstnem redu, dokler ne porabiš vseh sestavin, zaključiš z bešamelom in sirom. Pečeš 15 minut. Lp, Tjas Tjas

brigit  

član od: 17.10.2003

sporočila: 20

29. maj 2005 9:16

Hvala obema za odgovore. brigita

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

30. maj 2005 10:46

Misliš lazanjo s 4 siri? Na vsako plast testenin daš drug sir, kateri so ti pač všeč (mozarella, gorgonzola, parmezan, feta, ementalec, gauda, lahko daš tudi skuto, še bolje je, če jo malo začiniš...), lahko kombiniraš še z bešamelom in pa raznimi dodatki: gobice, zelenjava ali pršut. Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti