Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

vložen česen v olju

Avtor: lupko  
Član od: 17.1.2005
poslanih sporočil:2

Tema odprta - 19. jan 2005 11:36
Število ogledov: 4972, odgovorov: 21

ima kdo recept za vlaganje česna s suhimi paradižniki v olje?

 

lupko

Avtor: ANTOLIC  

Član od: 11.12.2004
poslanih sporočil:3
Odgovor z dne - 19. jan 2005 11:51

Lupko, pozdravljen!

 

Jaz sem pred časom sicer vlagala česen, vendar ne samo v olju...Amoak ti naj povem ,da je specialiteta-najbolje od vsega je, da se sploh ne "pogrunta", da gre za česen! Doma imam recept (sedaj sem v službi), je pa česen vložen v balzamičnem kisu, olivnem olju in belemu vinu. Če te zanima, mi javi,jaz pa ti bom recept priskrbela.

 

Lep dan,

Jasmina

 

ANTOLIC

Avtor: Veri  

Član od: 21.10.2004
poslanih sporočil:4234
Odgovor z dne - 19. jan 2005 12:01

Mene zanima, mami je nora nanj!

 

Veri

Avtor: julia  

Član od: 5.12.2004
poslanih sporočil:513
Odgovor z dne - 19. jan 2005 13:47

Antolic, recept, recept, prosim, prosim, prosim

 

julia

Avtor: tejc  

Član od: 6.4.2004
poslanih sporočil:65
Odgovor z dne - 19. jan 2005 13:52

Tud jaz bi recept prosim.

Avtor: lisicka  

Član od: 22.12.2004
poslanih sporočil:544
Odgovor z dne - 19. jan 2005 14:36

Še meni, prosim lepo...

 

zvitorepka

Avtor: Reca  

Član od: 1.3.2004
poslanih sporočil:3814
Odgovor z dne - 19. jan 2005 17:41

Suseni paradizniki v olju

 

16 cvrstih paradiznikov

pol cesnovega stroka

jedilna zlica olivnega olja

kavna zlica morske soli

sveze mlet poper

10 drobno nasekljanih listov bazilike

2,5 dcl olivnega olja za konzerviranje

 

Priprava:

Paradiznike operemo, krizno zarezemo, hitro potopimo v vroco vodo, splaknemo z ledeno hladno vodo in olupimo; Razrezemo jih na cetrtine in z zlico odstranimo sredico skupaj s semenjem. Ko so fileji paradiznika dobro odcedijo, jih zlozimo na mrezo, ki jo namestimo na pekac. Paradiznik potresemo z zacimbami in nasekljanimi listi bazilike, pokapamo z olivnim oljem, nato pa v pecici susimo priblizno 6-8 ur pri 80 stopinjah. Vrata pecice morajo biti toliko odprta, da lahko uhaja para, ki se tvori ob susenju paradiznika. Posusene rezine previdno poberemo z mreze, zlozimo v plitvo posodo in prelijemo z olivnim oljem; paradiznik mora biti pokrit z oljem; naj hladnem naj se marinira vsaj 4 ure. Suseni paradiznik odlicno tekne k pikantnim poletnim solatam, predjedem ali v juhah.

 

Napotek:

 

V zaprtem kozarcu pahko suseni paradiznik nekaj casa hranimo v hladilnik

 

Recept je bil objavljen v avgustovski reviji Dober tek.

 

lp Vesna

 

Vesna Milek Recko

Avtor: julia  

Član od: 5.12.2004
poslanih sporočil:513
Odgovor z dne - 19. jan 2005 17:53

jasmina, mi si zelimo cesna v balzamicnem kisu....reca vseeno hvala.

 

julia

Avtor: lupko  

Član od: 17.1.2005
poslanih sporočil:2
Odgovor z dne - 19. jan 2005 18:20

Ja, Antilic, prosim napiši nam recepte. Hvala.

 

lupko

Avtor: Reca  

Član od: 1.3.2004
poslanih sporočil:3814
Odgovor z dne - 19. jan 2005 18:53

Uf malo sem zamocila. To se je zgodilo zato, ker sem delala danes kruh s temi paradizniki in je notri zelo veliko cesna. Bo pa en recept vec. Cesen je pa tudi iz te mesanice odlicen.

 

lp Vesna

 

Vesna Milek Recko

Avtor: vcibej  

Član od: 31.1.2004
poslanih sporočil:1264
Odgovor z dne - 19. jan 2005 20:48

Vesna saj bomo zatetečnarili v sezoni paradižnika. Vsaj jaz, ki sem se letos navdušila nad sicer kupljeninim. Le kakšen mora biti šele doma pripravljen. Letos bo sigurno na prednostnem programu.

 

Tudi mene zanima vložen česen. V bazo sem dala recept za pripravo česna kot prilogo narezku, pa pri streli ne vem pod kakšen naslov. Bom pobrskala, ker ga že dolgo nisem pripravila.

 

Lumpica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.