Sojina omaka

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

tema odprta - 18. maj 2004 9:45 | ogledi: 3.241 | odgovori: 30

prosim, če mi lahko kdo našteje, kje vse lahko uporabim sojino omako?

sasa

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

18. maj 2004 10:41

Ko kuhate kitajsko, azijsko varianto hrane je skoraj obvezna, drugače pa v razne omake!, juhe, malce v rižoto, mislim, variant je res veliko... lp, lidka

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

18. maj 2004 11:01

Kot začimbo jo lahko daš vsepovsod. Celo solato iz sojinih kalčkov lahko zabeliš s sojino omako. Samo pazi. Je zelo slana in potem moraš zmanjšati količino soli. lp Mimika

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

18. maj 2004 13:57

Jaz ponavadi kadar uporabljam sojino omako sploh ne solim dodatno, ker je že tako sama po sebi slana. Drugače pa sojino omako uporabljam povsod, zgostim pa jo z riževo ali tapiokino moko in potem nastane taka gosta dobra omakica mmmmmmmm. Nina

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

18. maj 2004 21:59

Moj mož jo je povsod, v juhah, pokaplja po mesu, v rižoti, makaronih,v sendviču,......sploh ni važno njemu paše povsod, meni pa uglavnem zraven mesa.... ANJA

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

18. maj 2004 23:14

Danes sem bila na tečaju kuhanja z AMC posodo. Pogovor je stekel tudi o sojini omaki. Vodja tečaja J Vinšek ni prav nič navdušen nad njo. Zanj je to še ena industrijska žlobudra, ki ni nič boljša od vegete. Sicer pa je bilo na tečaju odlično. lp Vesna Milek Recko

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

19. maj 2004 14:25

nimam nič proti vegeti, jo uporabljam v jedeh in zato nisem nič slabšega zdravja....

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

19. maj 2004 16:18

... pa tudi proti sojini omaki ne... lp, lidka

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

19. maj 2004 16:40

proti sojini omaki pa sploh ne....... Nina

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

19. maj 2004 18:32

Zadnjič je bilo tukaj precej govora o vegeti pa sem mislila da koga zanima mnenje strokovnjaka. Če komu paše, zakaj nebi jedel? Nimam nič proti. Smo pa tudi taki, ki kemije ne maramo in se ji na veliko ognemo če se le da. Pri teh stvareh se to da brez problema. lp Vesna Milek Recko

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

19. maj 2004 18:35

Vsak razpolaga z svojim zdravjem glede prehrane in v začetnih letih tudi z zdravjem naših otrok. Kolikor poslušam kolegice se vedno več mladih odloča za pretežno zelenjavno prehrano. Kar je vsekakor vzpodbudno. Moti pa me to, da mladostniki ne zajtrkujejo in ob prihodu domov pojedo skledo zelene solate z kruhom. Tak otrok ne more v šoli delat kot je treda. Naj bi " hujšali ". Namesto, Da bi se več gibali porabijo še enkrat toliko časa za opravljanje svojih šolskih obveznosti. Lačen se pač ne moreš učit. Zato sem proti samo zelenjavni hrani v dobi odraščanja, ki je pač tako, da ti nihče nič ne more dopovedati kaj šele svetovati, ko bodo odrasli pa naj naredijo po svoji volji. Moje delovno mesto je oddaljeno od restavracij in sem prisiljena jest hrano v menzi, kar mi je še vedno boljša varjanta kot sendvič pa četudi iz doma narejenega zelenjavnega polpeta. Naveličaš se suhe hrane in bi dal vse za krožnik juhe pa četudi je iz kocke. Lumpica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti