Četica prazničnih košar

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

tema odprta - 13. nov 2013 23:18 | ogledi: 7.555 | odgovori: 14

Morda bi bilo prav, da nadaljujemo tule:

Prekopirano s facebookove strani, napisala "šefica" Četice prazničnih košar, Suzana E. Car:

Presežimo okvire lastne sreče in prispevajmo k nečemu večjemu! Bližajo se dnevi praznično obloženih miz in obdarovanja. Žal ne za vse. Žal je vedno več družin, ki si tudi za praznike iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo privoščiti niti hrane, kaj šele bogato obložene mize. Kot mati si ne morem zamisliti, da svojemu sončku ne bi mogla privoščiti vsaj nekaj posebnega za praznike, vsaj kakega malega darila, malega priboljška. In zato sem se skupaj z nekaj prijatelji odločila, da letos ne bomo sedeli križem rok, ampak bomo naredili vse, kar lahko, da vsaj v kako družino prinesemo malo upanja, kanček veselja in prazničnega vzdušja. ... Pri Fundaciji Anthony Robbinsa smo tudi uradno registrirali našo "Basket brigade", "četico prazničnih košar". Naš namen je čim več socialno ogroženih družin, ki si za božično-novoletne praznike ne morejo privoščiti praznično obložene mize, pred prazniki presenetiti s čisto pravo košaro prazničnih dobrot. Pomagajte nam letos doseči magično številko 100: vsaj sto družinam, ki si težko privoščijo tudi najnujnejše, bi radi letos vsaj malo polepšali praznike. Z eno veliko željo: da ko bodo stopili na svoje noge (in verjamemo, da nekoč bodo!), bodo lahko nekaj podobnega naredili za koga drugega. Lahko se nam pridružiš kot prostovoljec / prostovoljka (razvoz košar, organizacija, nakup hrane, zavijanje in priprava košar...), lahko daruješ kvalitetno hrano in/ali manjša darila, košare ali finančna sredstva za nakup hrane. Najbolj zaželeno je, da sodeluješ pri vseh korakih, seveda pa razumemo, da imamo vsi omejitve. Vsak evro, vsaka pomoč, vsako znanje nam bo prišlo prav! Družine bomo letos poiskali tudi s pomočjo gospe Anite Ogulin iz ZPM Ljubjana. Z veseljem odgovorim(o) tudi na vsa vprašanja in skupaj pogledamo, kako lahko najbolj prispevaš.

 

Suzano sem prosila, da se oglasi tu in še sama napiše, kako in kaj. Že zdaj hvala vsem, ki se boste pridružile projektu.

 

Levinjav  

član od: 15.11.2005

sporočila: 447

14. nov 2013 10:46

Živio rag_doll, a lahko daš kontaktne podatke, nisem na Facebooku. Z veseljem bi se pridružila.

Pa smejte se in lepo se imejte.

 

Levinjav

lisička23  

član od: 29.9.2013

sporočila: 2

14. nov 2013 13:31

Tudi jaz nisem na FB pa bi se pridružila.

lisička23

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

14. nov 2013 14:45

Rada bi toliko počakala,da se mi javi in dovoli objavo kontakta oz. sama tu gor oglasi, da ne bom njenega e-naslova kar tako delila naokrog. Na facebookovi strani namreč drugega kontakta zaenkrat še ni: https://www.facebook.com/#!/groups/582043965176623/

 

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 930

14. nov 2013 14:50

Ampak vsi nismo na FB, ki nas stvar zanima.

lp

reza

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

14. nov 2013 15:01

Tudi jaz sem ji na FB pisala za kontakt, ki ni na FB, pa se mi še ni oglasila. Jaz je ne poznam, mogoče bo imela rag_doll več uspeha

JJ

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

24. nov 2013 8:32

Bom malo temo dvignila na površje, morda se še katera odloči...

marjja

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

3. dec 2013 22:20

Akcija:

 

Naša četica raste , december pa je tudi že tu. Čas za akcijo. Razvoz oz. dostavo košar bi izvedli nekje od 20.12. dalje (zadnji dan 23.12.). Naslovi družin tudi počasi že kapljajo. Nekaj smo jih dobili od ZPM Moste, nekaj od Radia 1 (njihova akcija z DM in Deželakom).

Z nekaterimi od vas sem se že pogovarjala, kaj želite prispevati. Z vsemi ostalimi bi bilo fino, da se tudi počasi dogovorimo. Sicer sem o tem že pisala, pa vseeno: Najbolj zaželeno je, da pripravite praznično košaro (ali košare) in jo odnesete sami. Iz lastne izkušnje vem, da če boste to storili, boste tudi naslednje leto želeli sodelovati. Ko vidiš srečo in žareče očke, enostavno ne moreš, da ne bi naslednje leto želel osrečiti še več družin.  Razumem pa, da za vse to ni možno, zato lahko prispevate tudi ali samo finance... ali hrano ali razvažate košare ali predlagate družino, ki bi jo obdarili. Da ne bomo preveč smetili na tej strani, vas prosim, da mi vaše želje po načinu sodelovanja pošljete kot privatno sporočilo ali mail (suzana@vas-partner.si). Ko bom imela vse želje, bo bolj jasno, česa nam najbolj primanjkuje in lahko vas bom povezala tako, da bo vsaka košara prišla v prave roke.

Vsebina v košarah je res praznična. Ne gre za to, da nabavimo najcenejše makarone, ampak za to, da si bodo te družine lahko za praznike privoščile praznično obloženo mizo. Moje vodilo je, da kupim to, kar bi kupila zase: dober pršut, Nutelo, dober sir....... Zraven dam tudi kakšen novoletni okrasek, praznične prtičke, skratka pozornosti, ki mizo naredijo praznično. Lahko je tudi kako darilo, zlasti za družine, kjer bomo imeli kaj več podatkov (starost otrok ipd.) - nimamo pa tega za vse družine. Vse skupaj lično zapakiramo, kot darilo. Lahko tudi v kartonsko škatlo, vendar jo malo okrasite - naj bo darilo. V vsako praznično košaro sodi tudi sporočilo v smislu: "To darilo je od nekoga, ki mu ni vseeno za vas. Vse, kar prosimo, je, da poskrbite zase, da boste nekega dne enako lahko storili za nekoga drugega. Vse dobro in lepe praznike."

Ker je stik z družinami občutljiva zadeva, predlagam, da se vsi tisti, ki se boste odločili (tudi) za razvoz, srečamo in to predebatiramo v živo. Nekaj opozoril iz prakse smo dobili tudi od Ogulinove, ki je doživela že vse sorte. Seveda enako velja tudi za vse ostale, veseli bomo, če se tudi v živo vidimo. Za srečanje predlagam ponedeljek 16.ali torek 17.12. Tisti, ki bi se želeli srečati, prosim to sporočite in sporočite, kateri datum vam bolj ustreza.

Uf.... kar dolgo sporočilo... Če sem karkoli pozabila, mi prosim povejte. Lahko me tudi pokličete in se pomenimo v živo (051 43 99 76).

Suzana Ester Car

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

4. dec 2013 8:01

Da ne odpiram nove teme, bi kar v tej opozorila na akcijo ki jo izvajamo v Metliški občini. ravno tako zbiramo praznične artikle, kot tudi vse ostale iz katerih bomo formirali pakete mi, ko dobimo od RK, DPM, SCD, šol... podatke o družinah, da res pridejo pravi artikli v prave roke.

Odzvali so se že posamezniki, šole, nekatera podjetja...

Akcija je bila objavljena tudi v Dolenjskem listu, radi Krka...

http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=1

 

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti