Turški med

mene zanima če ima kdo recept za turški med

a res nima noben recepta?
Turški med-je to ena gosta krema,namazana na oblate?Iz beljakov sladkorja,medu orehov...? Vesna Leben Sporočilo je spremenil(a) ligojna dne 25. feb 2004 13:12:04
Zdi se mi, da je to 4 beljaka 50 dkg sladkorja v prahu 5 žlic medu 35 dkg narezanih orehov 2 kore oblatnih Stepi sneg 4 beljakov in dodaj sladkor. Segrej med, dodaj stepeni sneg in dalje stepaj na pari (vodna kupelj) dokler se zmes ne zgosti. Dodaj narezane orehe. Z maso premaži oblatno in pokrij z drugo oblatno, z dlanjo malo pritisni. Pusti, da se strdi - najbolje čez noč - potem reži oblike po želji. Dober tek!
najlepša hvala za recept... jst sm ze cist obupala da mi bi kdo vedu povedat ta recept
Jaz sem tudi čisto nora na turški med. Me pa zanima, Dragička, če bi vedela povedati, zakaj je zadnje čase turški med, ki ga kupiš na sejmih (drugje ga tako nisem zasledila) tako mehki? Jaz imam rada trdega, takšnega ki je malo kar krhki. In zdi se mi, da so notri arašidi, kolikor sem ga jedla, ali ne? Silva.
turski med obstaja v trdi ali mehkejsi obliki...polnjen z lesniki, arasidi... darja
Tudi jaz obožujem turški med. Včasih so ga imeli v več slaščičarnah. Zato tudi najraje jem Toblerone čokolado. Silva jaz mislim, da je trd turški med samo bolj star-dalj časa počiva in se posuši: lp vesna.p
Ne, ne res obstaja trd in mehak turški med, ni fora v starosti! Anja
Jest sm najboljši turški med jedla v Grčiji, tam ga imajo ogromno vrsti in grki tudi trdijo, da je to grški med, kot se ne morejo sprijaznit s turško kavo, za katero pravijo, da je tudi grška.Seveda obstajajo mehke in trede različice, menu je bil najboljši srednje trd z mandeljni v Grčiji. honey
Turškemu medu se reče tudi touron; pod tem imenom ga boš našla na spletu (žal je Touron tudi priimek), recimo na tejle strani: http://www.2travelandeat.com/espagne/le.touron.html Priprava turškega medu je nazorno prikazana, pravega recepta pa vendarle ne dajo, ampak povejo bolj približno. lp Simona Sporočilo je spremenil(a) cirila dne 06. mar 2004 17:24:39

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti