Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Kako shraniti domača jajca za pozimi

Avtor: pupa2  
Član od: 7.8.2011
poslanih sporočil:1

Tema odprta - 6. sep 2011 6:46
Število ogledov: 9098, odgovorov: 41

Sedaj je glavna sezona jajc ampak jaz bi jih shranila za pozimi pa ne vem kako

 

pupa2

Avtor: marjja  

Član od: 6.9.2011
poslanih sporočil:715
Odgovor z dne - 6. sep 2011 7:08

Moja mama jih je včasih dajala v zmrzovalnik, malo zažvrkljala in vlila v vrečko ter napisala število. Za kake palačinke ali rezance ipd so bila čisto OK.

 

marjja

Avtor: čokobananca  

Član od: 19.4.2009
poslanih sporočil:102
Odgovor z dne - 6. sep 2011 9:13

Pa je vredno to počet???

 

čokobananca

Avtor: marjja  

Član od: 6.9.2011
poslanih sporočil:715
Odgovor z dne - 6. sep 2011 10:15

Za domača jajca vedno. Jaz jih na žalost nimam, če imam možnost, pa jih zmerom kupim, pa četudi za kak cent več kot v Tušu ali Sparu.

 

marjja

Avtor: Majdina  

Član od: 27.9.2007
poslanih sporočil:281
Odgovor z dne - 6. sep 2011 10:42

Verjetno je v današnjih časih najbolj enostavno jajca zamrznit,tako kot je napisala marjja.V mojem otroštvu,ki sem ga preživljala na kmetiji,pa je mama višek jajc naložila v vedro in jih zalila z gašenim apnom.Jajca so se obdržala dolgo v zimo,saj takrat kokoši niso nesle.Nekaj jih je položila tudi v pšenico,ki jo je hranila v prostoru,kjer ni zmrzovalo in je služila za krmo živalim.Spomnim se,da sem morala sredi zime izbrskati jajčka iz pšenice in jih odnesti v kuhinjo,kjer je mama potem iz njih delala rezance.

 

Majdina

Avtor: marjja  

Član od: 6.9.2011
poslanih sporočil:715
Odgovor z dne - 6. sep 2011 17:42

Ja tudi pri nas smo počeli to s pšenico, ampak danes to pač težko naredimo v bloku. Tako da zamrzovanje se mi zdi kar dobra rešitev, pa tudi nevemkako veliko prostora tiste vrečke ne zavzamejo. Uporabna so pa taka jajčka zelo, no, glih na oko si jih ne moreš speči, ampak vem da je moja mama tudi pecivo spekla iz takih jajčk. Pa tega je največ 25 let nazaj.

 

marjja

Avtor: elaphus  

Član od: 27.9.2002
poslanih sporočil:5983
Odgovor z dne - 6. sep 2011 18:49

Včasih so jih menda tudi v vodno steklo vlagali al nekaj podobnega. Ampak men se zdi domačih jajc škoda, takole jih shranjevat. Jih je že bolje porabit v normalnem času (saj zdržijo tudi več kot mesec dni v hladilniku), nudlce si lahko naredimo na zalogo, pozimi pa pač jajca kupujemo in nas ne bo konec .

lp

 

cervus

Avtor: anaeva  

Član od: 14.11.2007
poslanih sporočil:1722
Odgovor z dne - 6. sep 2011 18:52

V knjigi Andreje Grum: Konzerviranje in zamrzovanje

je kar nekaj receptov.

Konzerviranje jajc

Jajca konzervirana s premazi

Jajca v apnu

Jajca v vodnem steklu in garantolu

Jajčne kocke z dodatki

 

Po želji prepišem recept iz knjige.

Pri zamrzovanju samo rumenjaka,naj bi mu dodali sol ali sladkor.Beljak zamrznemo brez dodatkov.

 

 

lp

 

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

Avtor: hedonist  

Član od: 26.6.2008
poslanih sporočil:2608
Odgovor z dne - 7. sep 2011 9:46

Ampak sej jajca se ja dobijo tudi pozimi brez problema in sploh ne vidim potrebe po nekem konzerviranju. Zakaj torej bi jih bilo treba zdaj poleti zmrzniti ene dvesto za čez zimo ??

Jajca jemljem pri kmetu direkt tudi mleko in jih ima vedno pozimi in poleti ! 

 

hedonist

Avtor: mišzmoke  

Član od: 28.8.2010
poslanih sporočil:3217
Odgovor z dne - 7. sep 2011 10:25

hedonist, pa ima ta vesele kure, al zaporniške?

lp

 

mzm

Avtor: JanisJoplin  

Član od: 20.1.2011
poslanih sporočil:1847
Odgovor z dne - 7. sep 2011 10:27

mišzmoke je napisal/a:

hedonist, pa ima ta vesele kure, al zaporniške?

lp



mzm

 

Vesele kure

 

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.