Živim na veliki nogi!

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

tema odprta - 22. maj 2011 10:34 | ogledi: 10.979 | odgovori: 43

Res sem jezna, jezna in razočarana.

V sredo sem dobila Deichmannov katalog, kjer so že na prvi strani čevlji z oznako xxl (do 44 št.). Na naslednji strani še eni, lepi, črni, ravno taki, kot si jih želim, tudi z oznako xxl. Te čevlje, čevlje večjih številk imajo samo v Ljubljani in Mariboru. In ker mi Ljubljana ni ravno blizu, mi mož obljubi, da jih greva v soboto iskat. Včeraj popoldne greva najprej v Citiy Park. Iščem čevlje, imajo samo par parov 43 št. Prijazna prodajalka pobrska po računalniku in pove, da imajo dva para 44 št še na Rudniku. Uredu, se zapeljeva na rudnik in tam povprašam za čevlje št 44. Imajo res 2 para vendar eni so natikači, eni pa sandali z plutastim podplatom, skratka nič od tega kar je v katalogu. Zraven mene še ena družina išče večje čevlje. Trgovka mi reče naj obujem št 43, ker, da so številke velike. Pismo, prišla sem po 44 in vem, da mi 43 niso prav, ker jih tudi pod razno nisem spravila na nogo, pa so zaradi mene lahko še tako velike števikle. Malo sem že sitna in vprašam prodajalko, če je res tako malo punc z veliko nogo. Pravi, da sploh ne in da so taki čevlji takoj razprodani. Vprašam jo, kako to, da potem ne naročijo več teh parov in mi še enkrat reče, da takoj poidejo.. Ja jebela cesta no, saj tok sem pa tudi jaz delala v trgovini, da vem da če roba poide prvič se jo naslednjič pač naroči več. Ali kako?? Čevlji pač nisp pokvarljiva roba in nimajo omejen rok trajanja. In po treh dneh, odkar je katalog zunaj pač ni opravičilo, da: takoj poidejo!!!

Kar se tiče modnih trendov in da jih zaradi tega nebi več naročiliker se moda spreminja....bedarija. Moja noga je zrasla do št 44 (včasih celo44,5) in se na modo prav ne morem ozirat. Pač zraven krila obujem lahke teniske (ne vem kako se jim reče--včasih smo jim rekli startarke). Kakšne frajle včasih bulijo v moje noge, pa kaj, ne morem imet k vsaki cunji prilegajočih se čevljev.

V moji omari obstajajo eni, ENI ženski čevlji za katere sem dala celo premoženje (130 e za čevje pač zame ni malo) in na katere res pazim. Ostalo so moški čevlji in športni copati.

In sedaj vprašanje :  ali ženske ki imamo večje noge ne smemo biti lepe za isti denar kot ostale?????

Ja vem saj naredijo čevlje po meri, a zakaj jih nebi tudi jaz kupila za 20 ali 30 e.Kje piše da moram za par čevljev dat 100 in več. Tudi jaz bi rada imela pet parov za poletje....PET in ne cele omare. 

Ker v vseh trgovinah s čevlji moj nakup izgleda takole:

Jaz: " Dober dan. "

Prodajalka:" Dober dan, lahko pomagam?"

Jaz: " Katero največjo številko ženskih čevljev mate?"

Prod:" Številka 40, mogoče bi se našlo kaj 41."

Jaz: " A tako, hvala. Nasvidenje."

O joj sem se razpisala, samo ne morem pomagat. Sem bila tako jezna in razočarana včeraj, da mi je mož obljubil, da bova šla v Italiji po čevlje in sem še zaradi tega piz..... Zakaj bi morala jaz hoditi v Italijo če lahko ostale kupujejo za vsakim vogalom.

Da nebo zgledalo kot antireklama za dotično trgovino, naj povem, da so edina (ali ena redkih) trgovin, ki imajo, vsaj včasih, večje številke.

Bi bilo lepo, če bi se v Sloveniji glede tega kaj spremenilo....

 

Hvala za branje mojega tarnanja

Hema

 

 

 

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

22. maj 2011 11:20

Z mojo nogo je pa ravno obratno. Imam 36 ali 35.5. Neka velika firma, ki izdeluje zračne čevlje in bi bile meni kar všeč nima ta prave številke. 36 se mi sezuva 35 je pa že otroški oddelek z mašnico in v roza barvi. Moram poudarit, da moram imeti pri peti dovolj visok opetnik, drugače se mi nonstop sezuva. Jaz vedno čevlje kupujem v Trstu, kjer imam 3-4 trgovine in tam vedno kaj najdem saj imajo italijanke manjšo št. noge. V LJubljani le redko kaj dobim.

Lp, Saša

Mir in dobro!

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. maj 2011 12:30

Draga Hema,

nisi sama, kar veliko ljudi ima podobne težave. Jaz sem s stopali tam nekje okoli 40,5 - 41, pa že težko dobim čevlje po svojih predstavah, ker imam bolj štrukljasta stopala. Imamo pa v rodbini možakarja z nogo št. 52+ in gospo s 34,5. Tako da zelo dobro vem, o čem govoriš. Vseeno pa razmisli, ali se ti res ne bi splačalo dati narediti čevljev po meri. OK, res so dragi, ampak dober čevljar ti bo naredil res dobre čevlje, škornje, sandale... resnično po tvoji meri in po tvojem stopalu, tako da jih boš lahko nosila veliko let. Če izbereš brezčasno klasično obliko, ki ni ravno po trenutni modi, si tako lahko v nekaj letih ustvariš kar soliden obutveni park, kratkotrajne srčne želje pa si izpolnjuješ z občasnimi nakupi po internetu.

Saj vem, da to ni to, kar si hotela slišati. Izkušnje so me pač naučile, da našim trgovcem še ne bo tako hitro kapnilo, da se splača naročati tiste številke, ki najhitreje poidejo, pa naj gre za čevlje ali kavbojke. Mogoče pa lahko svoje pismo pošlješ še kam drugam, recimo na Kje pa vas čevelj žuli, ali pa bo prešinilo kako absolventko česarkoli družboslovnega, da bo v svoji diplomi malo raziskala, zakaj se naše trgovine tako trmasto branijo zaslužka in prepričujejo stranke, da naj raje tekajo naokoli v prekratkih čevljih ali v hlačah, ki "se malo tudi raztegnejo".

 

Lep dan,

Sonja

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

22. maj 2011 13:24

HEMA, tudi sama se moram strinjati z limnol. Večino slovenskih trgovcev boš težko "opametila". Sama imam/sem imela predvsem probleme s telesno višino - sem namreč zelo zgodaj zrastla in že tam nekje v tretjem razredu OŠ strašila z 41 čevlji in bogve koliko cm višine. In nekako mi je ostalo od takrat, da ko najdem nekaj kar na meni lepo stoji in mi je všeč pač to kupim. Če to pomeni 3 pare kavbojk hkrati, volnen pulover sredi poletja in sandali s paski decembra. Ne glede na ceno (pač v okvirih, ki jih nekako zmorem plačati).

Druga rešitev je pa tujina, kjer pa lahko z možem združita prijetno s koristnim, izlet in nakup. Malo se pozanimajo glede ponudbe in kakšnih razprodaj na internetu pa pojdita. 3 leta nazaj sem iskala pri nas rdeč zimski plašč, seveda ga ni bilo za dobiti, ker so mi vsi rokavi viseli nekje nad zapestji in podoben obup. Pa sem lepo kupila nizkocenovni let do Londona (50e povratna karta) in od tam prinesla rdeč plašč, ki mi stoji kot ulit in po treh sezonah še kar žanje pohvale za 130e. Morda se ti zdi malo noro, ampak en vikend na Otoku te bo prišel dobrih 100e, šoping pa neprimerljiv z našim. Pa si lepo naredi zaloge npr. za celo jesen-zimo in morda še poletje, ker vedno najdeš kje še kaj skritega od prejšnjih sezon. In če razdeliš strošek leta in hotela na vse kupljene kose, je razlika silno majhna. Srečno ;)

Viva Meier

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

22. maj 2011 15:08

Žal ti  nimam kej pametnega povedati na to temo, ker sem v povprečju kar se tiče številke noge. Mi je pa tako všeč naslov teme, da sem se morala javit 

vanya

neznan uporabnik

22. maj 2011 16:31

Se nisem mislil oglasit,ampak Hema, daj nazjaj drugič prodajalko, zahtevaj poslovodjo al poslovodkinjo trgovine, povej kot si nam in ima da nabavijo,če so sposobni. Če niso naj se gredo solit,veš kam. Pusti poslovodji kontakt in naj te izvolijo poklicat,ko bodo ta model nabavli in pika. Pa menda se ja ne boš dala odpravit z - zmanjkalo.

NE - naj nabavijo točno ta model,če dajo kaj nase in ti ga pošljejo magari. Saj boš ti konc-koncev čevlje plačala. In, če si plačnik maš vso pravico zahtevat. Če pa njim ni pa naj se peljejo nekam. Odločno, ne nesramno - malo začinjeno - jim daj vedet,da maš ti keš oni pa ga rabijo.

Če pa niso al ne bodo ukapirali pa drugam,kjer kapirajo,da oni žvijo od tebe in ne ti od njih. Ono za startaske pa teniška krila pa se ne sekiraj. Veš, če ni za dobit pač ni. In nihče kolko tolko razumen te ne bo meril in ocenjeval po tem. No,vsaj jaz tega ne počnem.

 

Multivitamin

multivitamin

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

22. maj 2011 17:02

Ja Multi, fajn nasvet samo nekoristen. Pa ja nasi tako naiven da res misliš, da se bo zaradi enih čevljev vse to zgodilo kar obljubljaš Hemi ?! Pozabi ali malo morgen ! Poleg tega pa dvomim da poznaš zakonitosti marketinga obutve od zaključevanja, nabave ,dostave in prodaje. In ko gre enkrat zaključena kolekcija do konca je ponavadi ni več moč donaročiti. Da ne govorim o asortimentih ,ki so pravilo že najmanj sto let in še nič ne kaže, da se bodo kaj spremenili. Vedno je bil in vedno bo problem z ekstremnimi številkami obutve bodisi navzdol ali navzgor. Tako da je tvoje govorjenje hudo na počez in brez vsakega resnega argumenta. Razen dobre volje, da pomagaš kolegici. Njej bi pa jaz raje svetoval, da si naroči čeveljce pri kakem čevljarju , po meri kar pa verejtno itak že počne. Jo pa povsem razumem ker poznam mnogo takih, ki jim ne nakup čevljev zaradi velike ali majcene noge prava nočna mora.

Še to- Hema, oglasi se na ZS morda ti lahko na kak način pomagam.

lp

hedonist

neznan uporabnik

22. maj 2011 17:20

Ja dragi kolega hedonist, če ti obupaš pa takoj h čevlarju tvoj problem. Jaz res nisem stručko v čevljarski industriji in ne tolažim kolegice Heme. Ampak opzoarjam, da se je treba upreti trgovcem. Očitno kolekcija je, samo so se ukalkuliral pr naročilu,a ne?

 

In jaz ti bom na zs svetoval the best čevlarja je ravno tako čit mimo. Saj tud guru samozvani ji lahk nardi čevle.

 

Ona pa nima denarja in želi met 5 parov spodobnih čevljev. In oprosti, danes bi se pač trgovci morali prilagajati kupcem,ne obratno. Pa moje poznavanje procesa gor al dol. In, če si ona zaželi 5 parov čevljev ni edina s tako cifro, kakor niso edini primerki z majhno. Also???

 

Zaj pa naj še samo kaka anketa bodočih magistrov uleti na to temo in bom znoru. Konc sveta pa ni blo in ga ne bo.

 

Multivitamin

multivitamin

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

22. maj 2011 17:57

Vidiš kako blebečeš u tri dni ! Kako za boga veš, kaj bi svetoval na ZS-ju ? Kako si upaš sploh trditi tako bedarijo ?

Pa ti sploh ne mislim razlagati ker nima smisla. Me pa pogrejejo taki vsevedi, nakladači in blebetači ,ki hočejo vedno in povsod imeti svoj prov. Hema se še lahko še tako upira trgovcem ,kot ji svetuješ pa bo še vedno hodila bosa. Ker dokler bodo vladale takšne zakonitosti potrošniške družbe,kot smo jim priča sedaj ne bo nobene revolucije. Ni šans ! Pa zakaj zaboga jo pa ti ne začneš, si morda že kaj storil v tej smeri , si kaj dosegel, je kaj boljše zdaj z trgovino s čevlji ??? Blebeče lahko vsak ampak to je jako jalovo početje.

Pa še to- trgovina s čevlji mi je bližje kot si ti sploh misliš in kar rečem ima težo !

hedonist

neznan uporabnik

22. maj 2011 18:00

Wow, moški odziv. Saj to sem čakal. Cmok

 

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. maj 2011 18:05

Hema, jaz zadevo počnem takole:

- imam adremo nekaterih relevantnih produktnih vodij (to so tisti/e, ki naročajo robo v trgovinah) za različne brande  - v letih nakupovanja sem si zapisala imena ljudi, ki so mi pomagali pri nakupu, včasih pokličem na številko uvoznika ipd...in se čisto lepo dogovorimo in mi dajo kontakt.

- vsako sezono se mi zgodi, da na spletnem strani najdem od kakšnega proizvajalca kak produkt, ki ga potem ni v trgovini (ali pa ga je zmanjkalo)

- in potem, če ugotovim, da mi ni živeti brez tistega produkta, lepo napišem pisemce produktnemu vodji in ga prosim, če pogleda, v kateri trgovini bi se dalo kupiti tak artikel. In še vedno so mi našli tak artikel. In ga rezervirali. Ker so bili toliko pametni, da so vedeli, da človek potem iz hvaležnosti kupi še en artikel, če grejo kupcu takole na roko...

- in potem vsako leto tem produktnim vodjem pošljem čestitko za novo leto in vzdržujemo lep odnos že leta.

Tako kupujem brez slabe volje, ne nadiram prodajalk, ne razmišljam o tem, koliko kosov je potrebno naročiti za to, da se bo zadeva prodajala in ne razmišljam o tem, kakšnem inventory management se grejo po trgovinah.

Ti svetujem, da tudi ti tako začneš, bo življenje manj naporno.

 

Mimogrede, moj seznam produktnih vodij je strogo varovana skrivnost, da se razumemo.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti