Za 8. marec sem dobila v dar rožico po imenu ranunkula. Ker imam prvič opravka z njo, me zanima kakšna je njena vzgoja.
Hvala v naprej za odgovore.
Lp
katjushka
Za 8. marec sem dobila v dar rožico po imenu ranunkula. Ker imam prvič opravka z njo, me zanima kakšna je njena vzgoja.
Hvala v naprej za odgovore.
Lp
katjushka
9. mar 2010 19:27
Tule boš našla nekaj o tej rožici:
Sicer pa še kaj poguglaj na temo "Ranunculus - zlatica"
9. mar 2010 19:40
Skorajda ne more biti res, da bi bila v resnici enoletnica. Velika večina (morda pa res ne vse) v naravi rastoče so trajnice.
Ko bo toplo, jo posadi ven, morda ti ostane, ali pa vsaj ob odrasli poženejo mlade. Zdaj pa uživaj ob njenem cvetju.
11. mar 2010 9:17
mamaF in rimljanka, hvala vama za odgovora...šele sedaj sem našla toliko časa, da sem si bolj podrobno pogledala zadevo. Tudi sama sem se skušala informirati glede te rožice s pomočjo strička googla, pa se nisem najbolj znašla. V bistvu sem našla bolj kot ne nasprotujoče si informacije in sicer nekje piše, da so to čebulnice, drugje, da imajo gomolj, pa tudi korenine...
11. mar 2010 9:59
| rimljanka je napisal/a: |
Skorajda ne more biti res, da bi bila v resnici enoletnica. Velika večina (morda pa res ne vse) v naravi rastoče so trajnice. Ko bo toplo, jo posadi ven, morda ti ostane, ali pa vsaj ob odrasli poženejo mlade. Zdaj pa uživaj ob njenem cvetju.
|
Tele iz vrtnarij so žal res enoletnice.
11. mar 2010 10:10
Na zgornjem linku opisuje, da jo je možno razmnoževati z delitvijo gomoljev... verjetno lahko potem naslednje leto pričakujem, da bi kaj nastalo iz tega, kjub temu, da je bila kupljena v vrtnariji? katjushka
11. mar 2010 10:36
Moje izkušnje: kupljene cvetoče na tržnici. Posajene v vrt. Naslednje leto niso nikoli več pognale.
- kupljene koreninice (možno bi jih bilo imenovati tudi gomoljčki, ker so odebeljene), posajene jeseni - spomladi komaj kaj odgnalo, še tisto potem skoraj ni cvetelo. Edinole v zavetju bršljana in drevesa sta dve od desetih preživeli dve leti, potem pa še tisti dve izginili.
-koreninice posajene spomladi, lepo cvetele, ampak šele junija meseca. Naslednje leto - glej zgornji odstavek.
Sedaj jih spomladi sproti kupujem na tržnici, take mlade, ki komaj pričnejo odpirati prve popke in imajo zadaj še veliko nastavkov.
Edina še neizkoriščena možnost: da bi jih jeseni posadila v zabojčke, prezimila nekje notri na hladnem in postavila ven, ko bi zemlja nehala zmrzovati.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 11. 2010 10:37
11. mar 2010 10:38
| Cila je napisal/a: |
Edina še neizkoriščena možnost: da bi jih jeseni posadila v zabojčke, prezimila nekje notri na hladnem in postavila ven, ko bi zemlja nehala zmrzovati. Cila |
11. mar 2010 10:45
Katjushka, to bi znalo delovati. Poskusi.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna zloženka

Suši z zelenjavnimi polpeti