Tulumbe

cirila  

član od: 24.7.2003

sporočila: 117

tema odprta - 19. avg 2003 13:47 | ogledi: 5.324 | odgovori: 12

Zanima me, ali kdo dela doma tulumbe in na kakšen način jih oblikuje. Poskušala sem z žlico in z žlico za sladoled, ampak to ni to. Tiste, ki smo jih jedli v slaščičarni v Skopju, so bile očitno narejene drugače, bolj podolgovate so bile in rahlo rebraste.

Lep pozdrav

cirila

a  

član od: 16.5.2002

sporočila: 7

19. avg 2003 14:16

Jaz sem videla kako tulumbe delajo v Bosni. Oblikujejo jih z "napravo" podobno plastični šprici za krašenje tort, le da je mnogo večja. Nastavek je tisti zvezdasti, zato je potem tulumba rebrasta. Upam, da sem pomagala in bodo vaše tulumbe uspele. Lep pozdrav! Anja

malakuharca  

član od: 22.10.2002

sporočila: 11

19. avg 2003 22:51

Kaj je tulumba?

Barbara Cuzak  

član od: 20.3.2002

sporočila: 108

20. avg 2003 10:30

Če se ne motim jih prodajajo med sladicami v večjih trgovinah...(kjer so na hladnem že porcionirane sladice). Sladica iz južnih krajev, Arabskih držav.......pečeno testo, pa mislim, da pomočeno v med....ali nekaj takega....

vijolica  

član od: 2.9.2002

sporočila: 75

20. avg 2003 12:22

Tulumbe so ocvrto paljeno testo v sladkornem sirupu.

facko  

član od: 6.2.2003

sporočila: 47

21. avg 2003 10:32

Živjo, ali ima mogoče kdo recept za pripravo tulumb? LP Facko facko

cirila  

član od: 24.7.2003

sporočila: 117

21. avg 2003 13:51

Moj recept je tak: Zavremo pol litra vode in vanjo dodamo še dve skodeli sladkorja in dve skodeli olja. Odstavimo, vmešamo pol kile bele moke in pustimo, da se ohladi. Nato vmešamo še pet jajc. Oblikujemo tulumbe in sicer naravnost v vrelo olje za cvrenje (3-5 deci). Ko so tulumbe ocvrte, jih poberemo iz olja in prelijemo s sladkornim sirupom iz 3/4 litra vode in kile sladkorja (voda s sladkorjem vre okrog dve minuti). Nekaj časa pustimo. Simona

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

22. avg 2003 14:05

A je to zelo dobro?????

cirila  

član od: 24.7.2003

sporočila: 117

22. avg 2003 14:31

V tavelikem Merkatorju sem jih videla, zraven baklave, samo nerazumljivo drage so glede na sestavine. lp Simona

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti