Marcipan

majdka  

član od: 24.9.2003

sporočila: 126

tema odprta - 24. feb 2009 9:31 | ogledi: 12.742 | odgovori: 23

Lepo prosim, če mi lahko poveste, kje naj kupim marcipan (v Lidlu in Hoferju ga nimajo), in sicer v Ljubljani? Delala bi Mozartovo torto.

Hvala za odgovore

Lep pust vam želim.

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

24. feb 2009 9:36

Najboljši sosed, hipermarket ga ima sigurno, pa Leclerc, pa Spar... lidka [sonce]

majdka  

član od: 24.9.2003

sporočila: 126

24. feb 2009 10:49

hvala. grem pogledat, in to še danes.

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

24. feb 2009 13:48

Tržnica v Lj anaeva

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

27. avg 2009 17:36

pomoč

Imam kupljen marcipan in se mi zdi da je v  naravni barvi (zelo svetlo rumenkasto rjav tako nekako).Jaz pa bi rada imela čisto belega ali mogoče ve kaj naj naredim ozoroma vmešam da bo postal bel.

hvala za odgovore

-pika  

ninii  

član od: 15.10.2009

sporočila: 4

17. jan 2010 16:13

Mene pa zanima s čim bi lahko marcipan pobarvala v belo. Naredila sem iz marcipana kroglice in ker ni marcipan čisto bel bi prebarvala to v belo.Ščim bi bilo to najboljše?Bi z beljakom in sladkorjem v prahu lahko kaj naredil. lp ninii

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. jan 2010 16:25

Ninii, poglej berny-ev post nad tvojim!

Vanja

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

17. jan 2010 16:56

Jaz sem si pomagala s kokosom.Sem delala torto ,kjer pridejo po vrhu bele zvezdice na čokoladni podlagi.Ker so zvezdice iz marcipana,sem nekaj kokosa vtrla v marcipan,nekaj pa posula po zvezdicah.

lp goga

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

17. jan 2010 19:43

Mogoče bi kroglice pomočila v beli led (royal icing) in posušila. Mislim, da bi se obneslo. Ne pozabi med beljake in sladkor v prahu dodati kapljo ali dve limoninega soka. Tako bo beli led resnično bel.

 

Lp saša

Mir in dobro!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti