HOJLA!
Po moje je odvisno od tega kako si si tole zamislila. Meni je namreč malo smotano če ti (naprimer takoj po poroki, ko se zunaj pred matičnim uradom, ni kje umit roke) ponudijo kakšna peciva, ki so bolj mehka oz puščajo sestavine na tebi, npr kot če bi ponudila mini tiramisu ali podobno. Pa bi ti zato predlagala raje kakšne piškote če bo to bolj tako oz za mizo kakšna taka peciva. Drugače pa jaz vedno planem po čokoladnih kroglicah, ki jih lahko narediš na veliko načinov od majhnih kokosovih kroglic, da so čisto bele, kot rafaelo, do čokoladnih povaljanih v kokos, pa čisti čokoladnih.... kjer koli so bile so vedno takoj zmanjkale. Se mi zdi da so ravno prave velikosti. Pa všeč so mi take tortice: spodaj je testo, kot kakšna majhna posodica, notri se da kakšno sadje, pa nekakšno vanilijevo kremo, čes je pa kot nekakšen žele. Nimam recepta, a mogoče ga kdo ima.
Aja pa lepo zgledajo rožice, še posebej ker je za punco. Narediš vse isto kot za krhke flancate. Potem pa vzameš dva različno velika kozarca (vzemi manjše, da bo res za enkrat v usta). Pa delaš kroge, enako št velikih in malih krogov. Potem pa stepeš malo beljak, ne v sneg, samo malo da zlepiš stvari. No uglavnem v kroge narediš zarez, na 4 koncih, pa ne do sredine. Na sredo velikega kroga daš malo beljaka (pomoči prst v beljak in se dotakni z njim srede) pa daš mali krog gor (tud zarezan) pa ornk pritisneš na sredini. No potem pa daš v olje z malim krogom navzdol. Delaš isto ko flancate. Pobereš ven in daš na pladen, pa na sredo rožice daš malo marmalade (kakršno koli že imaš, lepo zgleda tudi če so različne m). Pa jih lahko malo potreseš s sladkorjem. Uglavnem vedno so jih bolj napadli kot flancate. Mogoče enkrat probaj ko boš delala flancate, nekaj rožic, da boš videla kako zgledajo, če ti bodo sploh všeč. Tole je pri nas vedno palilo.
Drgač pa nimam nobenih idej. Mogoče še malo vprašaj hčerko če ima kakšno posebno željo, mogoče bo z naftalina potegnila kakšno pecivo, ki ga že dolgo ni jedla, ali pa ti bo rekla, da bi ona imela Domačico (s sladko smetano je odlična).
Kaj vem, saj imaš še kar nekaj časa do takrat.
Aja lahko pa narediš male picete. So dobre tudi malo mrzle, pa pašejo še vedno zraven. Kaj vem, je polno idej ko pa res nekaj rabiš je pa kriza. Jaz bi verjetno šla kar v kakšno pekarno in kupila nekaj domačih piškotov, ker bi se bala, da se bo na koncu vse ponesrečilo.
LP
Mica