Čokoladni preliv

neznan uporabnik
tema odprta - 25. jan 2001 14:24 | ogledi: 12.757 | odgovori: 2

Živjo!

Rada bii naredila čokoladni preliv na torto ali rolado kot ga naredijo slaščičarji in mi nikakor ne uspe. Delam točno po navodilih iz receptov a je kljub temu "grd". Kako dosežem "slaščičarsko lepoto čokoladnega preliva".

Prosim za nasvet.

Čao

Marija S.

neznan uporabnik

25. jan 2001 15:06

Pozdravljeni! To je zelo preprosto, meni vedno uspe. Vzeti moras dobro jedilno cokolado in maslo morda kaksno zlico sladke smetane. Cokolado nalomi in pocasi stopi nad soparo!-ne v vodni kopeli in nato dodaj na sobno temperaturo ogreto maslo in pocasi topi in mesaj dokler se maslo ne raztopi in je cokoada lepo tekoca. Va pa najbrz zanima lepota preliva, da se sveti. Hmm, skrivnost je v tem, da cokolado, ko se stopi odstavis in ohladis in jo nato se enkrat stopis, vsaj tako so meni povedali. Veliko uspeha pa sporocite mi prosim, kako je uspelo

neznan uporabnik

25. jan 2001 18:35

Jaz delam čokoladni preliv vedno v mikrovalovni pečici. Za mene je najbolj enostaven in vedno mi uspe. Tudi na tečajih sem učila uporabnike mikrovalovne pečice te spretnosti. Čokolado nalomimo v stekleno posodo dodamo nekaj olja in kuhamo na 600 stopinjah 2 m inuti ali pa še manj odvisno od količine čokolade. Ko je skoraj stoplkjena jo vzamemo iz mikrovalovne pečice in dobro premešamo, da se spoji z oljem. Prelijemo po pecivu in damo v hladen prostor. Preliv se bo svetil, ker olje ni taka maščoba kot maslo. Probajte tisti ki imate pečice.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti