Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Bikovi prašniki

Avtor: Dolores  
Član od: 20.6.2005
poslanih sporočil:1231

Tema odprta - 16. dec 2008 19:47
Število ogledov: 9944, odgovorov: 8

A ima katera kakšen pameten recept?

 

Dolores

Avtor: receptor  

Član od: 18.10.2008
poslanih sporočil:276
Odgovor z dne - 16. dec 2008 21:16

Bikove prašnike smo pripravljali,enalo kot jetrca.Najprej jih je treba malo pokuhat,olupit,nato narezat na tanko,orepražit čebulo -skratka tako kot jetrca.Lahko pa jih tudi dunajsko paniraš in ocvreš,zraven pa tatarska omaka.LP

 

receptor

Avtor: hedonist  

Član od: 26.6.2008
poslanih sporočil:2608
Odgovor z dne - 16. dec 2008 21:21

Bikova jajca delam tako kot opisuje receptor. Ni jih treba nič kuhati, ampak jih olupiš to pomeni, da jih daš iz kože narežeš na rezine, prepražiš čebulo in jih potem na njej dušiš. traja kar nekaj časa, tako dolgo , da se izpari vsa tekočina. Soliš, popraš, in te je to. Izjemno okusna je ta reč in toplo priporočam. Paniral jih nisem nikoli, sem jih pa že jedel. Sicer so bila okusna , me je pa motilo,. ker so bila tako čudno mehka. Uspešno kuhaj in dober tek.

LP

 

hedonist

Avtor: VilmaS  

Član od: 10.10.2003
poslanih sporočil:898
Odgovor z dne - 16. dec 2008 21:25

Še moj način: najprej jih skuhaš, da jih lažje olupiš- uporabna je le mehka sredica, ovojnica je kot žvečilni gumi. Nato na maščobi prepražiš sesekljano čebulo, dodaš na majhne kocke narezane prašnke, soliš, popraš, po želji malo vegete in pražiš nekaj minut. Dodaš na drobno nasekljan česen, da malo zadiši, dodaš še dva ali tri jajca, umešaš, da zakrknejo in posuješ z nasekljanim peteršiljem.

Na tak način jaz pripravljam tudi možgane in jurčke...jurčki so mi zdaleč najboljši:)

 

 

LP, V.

Avtor: berny  

Član od: 23.1.2007
poslanih sporočil:526
Odgovor z dne - 16. dec 2008 21:31

Pri nas pa jemo samo dunajsko ocvrte.

 

berny

Avtor: Dolores  

Član od: 20.6.2005
poslanih sporočil:1231
Odgovor z dne - 17. dec 2008 5:51

Najlepše se vam zahvaljujem za vse namige.

 

Dolores

Avtor: kruhy  

Član od: 15.3.2007
poslanih sporočil:310
Odgovor z dne - 17. dec 2008 8:43

Bikova jajca pripravljamo samo pohana.

 

kruhy

Avtor: gerna  

Član od: 26.11.2007
poslanih sporočil:228
Odgovor z dne - 26. feb 2011 19:04

Da ne odpiram nove teme bom nadaljevala kar tukaj.

Zanima me ali se lahko bikova jajca shrani v zamrzovalno skrinjo in ali jih je potrebno prej skuhati in narezati, ter za koliko časa. Na kakšen način vi to naredite?

Hvala in

L.P.

 

gerna

Avtor: Balenka  

Član od: 28.4.2004
poslanih sporočil:1748
Odgovor z dne - 26. feb 2011 19:08

Bikova jajca lahko shraniš v zamrzovalnik tudi surova, hraniš pa jih lahko tako dolgo kot npr. drugo drobovino.

 

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.