Na vrtu imam letos prvič posajen paradižnik - pelate. Prosim za nasvet, kako ga je primerno shraniti za ozimnico - omaka za testenine. Ga je potrebno pasterizirati ali obstaja kakšen drugačen način. Hvala za nasvete ! Meli

Na vrtu imam letos prvič posajen paradižnik - pelate. Prosim za nasvet, kako ga je primerno shraniti za ozimnico - omaka za testenine. Ga je potrebno pasterizirati ali obstaja kakšen drugačen način. Hvala za nasvete ! Meli
Tukaj imaš zanimiv recept:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8104
Če imaš pelate cele zamrzneš ali jih pasiraš, lahko pripraviš paradižnikovo omako pa jo ravno tako zamrzneš, je veliko varjant.
lp
AnamarijaPandapanda, poskusno naredi zraven še točno tako omako, kot jo sicer delaš za sproti in jo še vročo napolni v ogrete kozarce.
Meni je na tak način že marsikaj uspelo shraniti čez zimo.
Cila
Pa še tukaj smo nekaj govorili, malo za šalo malo za res.
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7415
Anamarija ![]()
De ne bereš vsega je na stran dva![]()
Vsako leto jo naredim tako, pirde približno 80 kozarcev, ki jih uporabim čez celo leto za golaže,paradižnikove omake itd,itd..
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 22. avg 2008 09:56:46
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 22. avg 2008 10:07:31Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Azijska solata s kozicami

Tajska rdeča curry pasta