|
Avtor:
tigris
|
|
Član
od: 9.5.2007,
poslanih sporočil:238 |
|
Tema
odprta - 11. jan 2008 11:23
Število ogledov: 3110, odgovorov: 41 |
|
 |
|
Zadnji mesec sem imela obdobje čistke omar in nabralo se je kar precej cunj, ki jih ne bom nosila, da pa bi jih vrgla v kanto pa se mi spet zdi škoda (no, nekatere so šle vseeno v kanto). Za Karitas sem slišala, da so kar zahtevni; saj po eni strani je res nujno, da so plašči iz čistilnice ampak jaz npr. ne mislim dat treh plaščev v čistlinico, da jih bom potem na karitas nesla. Ideja je, da vse to odpeljem v kakšno romsko naselje!?
Zanima me kako vi prakticirate s takimi oblekami, saj se s časom v vsaki omari naberejo.
tigris
|
|
|
Avtor:
Loni
|
|
Član
od: 12.12.2001,
poslanih sporočil:6126 |
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 11:29 |
|
 |
Lahko jih oddaš v Dnevnem centru za brezdomce, ki se v Ljubljani nahaja v Plečnikovem podhodu pri Emonski kleti (med Maximarketom in Kongresnim trgom), odprt je od štirih do sedmih popoldne, pon do pet. Lahko pa pokličeš še Simono na 040 753-425 ali Nušo 040 346-487, je bilo ravno pred kratkim na Val202, da bi rabili več toplejših oblačil. Loni Makaroni 
|
|
|
Avtor:
tigris
|
|
Član
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 11:36 |
|
 |
|
Hvala Loni, Ta informacija pa je res fajn, ker imam nekaj bund in plaščev, ki lahko že zdaj komu koristijo.
tigris
|
|
|
Avtor:
Reca
|
|
Član
od: 1.3.2004,
poslanih sporočil:3596 |
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 12:19 |
|
 |
|
Jaz vse obleke in čevlje dajem kolegu, on pa organit+zira to tako, da gre vsa roba v Francijo za eno slovensko družino s 14-imi otroki. Če ti slučajno nebi uspelo drugje, potem kontaktiraj mene na ZP, pa bova s skupnimi močmi našli hvaležne duše za tvoja oblačila.
lp Vesna
|
|
|
Avtor:
anaeva
|
|
Član
od: 14.11.2007,
poslanih sporočil:1276 |
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 12:26 |
|
 |
|
Kaj pa zaboji,ki so postavljeni po mestu in v njih odložiš ta oblačila.mislim da je na njih napis Humana ali nekaj podobnega. Lahko pa jih daš tudi na www.podarimo.si anaeva
Sporočilo je spremenil(a) anaeva dne 11. jan 2008 12:28:51
|
|
|
Avtor:
bosa
|
|
Član
od: 14.2.2006,
poslanih sporočil:158 |
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 12:31 |
|
 |
|
To sploh ni res, da je treba dati stvari prej v čistilnico, če neseš na Rdeči križ ali Karitas. Mi je povedala prijateljica, ki redno nosi tja, pa vedno samo opere in zloži v vrečke ali škatle, pa je OK.
bosa
|
|
|
|
Avtor:
marelica
|
|
Član
od: 27.8.2005,
poslanih sporočil:1380 |
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 12:39 |
|
 |
|
Baje v LJ obleko, ki je ne potrebujejo več, zložijo v vrečke in položijo na ali k zabojniku za smeti. Baje ljudje vse poberejo.
marelica
|
|
|
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 12:49 |
|
 |
|
V LJ je tudi na sedežu deponije - tam, ob vhodu, kjer so kontejnerji za različne odpadke - kontejner za oblačila. Se pripelješ z avtomobilom do tja, potem ti pa še pomagajo zadevo zložiti v kontejner.
Vendelina jr.
|
|
|
Avtor:
tigris
|
|
Član
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 13:05 |
|
 |
|
Saj je tudi na naši komunali kontejner za tekstil, pa mislim, da je to mišljeno za cunje, ki bi jih drugače vrgel v kanto, ker pa smo pridni in ločujemo odpadke, jih pač nesemo tja. Jaz pa sprašujem o cunjah, ki bi jih morda še kdo nosil, no sem se odločila, da v ponedeljek nesem v Lj v dnevni center brezdomcem kar je zimskega in neke volnene odeje, ki jih noben ne bo rabil...
tigris
|
|
|
Avtor:
anaeva
|
|
Član
od: 14.11.2007,
poslanih sporočil:1276 |
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 13:13 |
|
 |
| tigris je napisal/a: | Saj je tudi na naši komunali kontejner za tekstil, pa mislim, da je to mišljeno za cunje, ki bi jih drugače vrgel v kanto, ker pa smo pridni in ločujemo odpadke, jih pač nesemo tja. Jaz pa sprašujem o cunjah, ki bi jih morda še kdo nosil, no sem se odločila, da v ponedeljek nesem v Lj v dnevni center brezdomcem kar je zimskega in neke volnene odeje, ki jih noben ne bo rabil...
tigris |
malo prejle je bil na radiu 94 oglas,kjer je nekdo prosil oblačila,pa je Edo tako hitro zdrdral tisto številko,da je pol nisem ujela.Poglej mogoče je z našega konca,pa boš malo bližje za oddat.Jaz jih oddam ali predelam ,ciganje pa jih ponavadi ne vzamejo,razen če jihh odložiš tam kjer je kosovni odvoz. anaeva
|
|
|
Avtor:
rimljanka
|
|
Član
od: 14.2.2005,
poslanih sporočil:9316 |
|
Odgovor
z dne - 11. jan 2008 13:17 |
|
 |
Marsikje po Sloveniji so beli zabojniki HUMANA, v katere lahko odložite uporabno in neuporabno obleko. Tisti, ki zabojnike praznijo, izločijo neuporabno obleko, ki gre v predelavo. Uporabno razdelijo tistim, ki jo potrebujejo. Obleko je potrebno dati v vrečke, enako obutev. Obleka naj bo (saj je jasno) čista.  rimljanka
|
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.