Začuda ni nobenega recepta za melone. Pri nas jih pojemo kar nekaj; kar tako, pa s sladkorjem, s pršutom... Rada bi izvedela še kaj novega.
Tanja
Tanja Blažič
Začuda ni nobenega recepta za melone. Pri nas jih pojemo kar nekaj; kar tako, pa s sladkorjem, s pršutom... Rada bi izvedela še kaj novega.
Tanja
Tanja Blažič
3. sep 2002 13:55
MELONA Z BELIM VINOM 3 melone 6 kozarcev suhega belega vina 3 žlice suhega šerija solatni listi za okras Melonam na vsakem koncu odrežemo majhne pokrovčke. Vsako melono na sredini krožno zarežemo, nato pa jo po zarezi prerežemo na polovico. Z žlico odstranimo peške in vlakna, z žlico za sladoled pa izdolbemo kroglice, ki jih naložimo v lončeno skledo, prelijemo z mešanico vina in šerija, ter jih za par ur postavimo na hladno, da se prepojijo. Izdolbene lupine melon narahlo potresemo s sladkorjem in jih ravno tako postavimo na hladno. Preden ponudimo, napolnimo lupine s kroglicami, ter jih pokapamo s sokom, ki je ostal v posodi. Polnjene melone položimo na razprostrte solatne liste, ali kar je videti še lepše, na trtne liste. (Vir: Jedilniki brez meja) LP, NatašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | sijasaja |
Kaj danes za zajtrk | Majda Marianne |
MOJ vrt | malaga |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hoppy brioš
Suzanine palačinke