Soja v zrnju

Doma sem pridela nekaj kilogramov rumene soje v zrnju. Nekajkrat sem jo namočila in skuhala, naredila polpete po mojem navdihu, a moji vedno samo kritizirajo. Rada bi jo uporabila, pa ne vem več kako.

Prosim za ideje.

lipa1

Temo je spremenil(a) lipa1 dne 13. dec 2007 22:45:13

Pri nas jo jemo v solati, zmešam med radič ali kaj podobnega. Lp! riba-ribica
Iz soje se naredi milijon stvari. Lahko jo zmleto uporabiš namesto mletega mesa, torej kot čufte, v filanih paprikah,...in podobnih zadevah. Lahko jo dodaš juham, enolončnicam, spečeš slane mafine, daš v solato, v narastke,...itd. Torej pusti domišljiji prosto pot in ne pusti se domačim, da se zmrdujejo, soja je zelo zdrava. Mi smo res veliki konzumatorji, pa nismo vegetarijanci. Jelenckova
hoj! mi primorci smo bolj za mineštre, zato ni čudno, da jo vtaknemo tudi tja. mojim je najbolj všeč skupaj z ječmenom v zadevi, ki spominja na ješprenko. GOSPAKATJA
Sojino mleko, namaz, golaž, maredi sojine falafle.................... Malo domišljije pa bo šlo. lp Vesna
Prebrala sem več člankov o tem, da je soja strupena, razen v fermentirani obliki. Od tam, kjer izvira (vzhod) jo zato jedo samo v takšni obliki. Od takrat soje ne uporabljam več, razen sojine omake. Da o gensko spremenjeni soji sploh ne izgubljam besed (večina soje, ki se pojavlja na trgu, je gensko spremenjene). strelka
Stročnice so (vse) surove strupene, seveda. Pa saj jih ne jemo surovih. Drži pa, da je soja med najbolj GSO vrstami sploh. Ampak, strelka, kaj pa to pomeni za nas, tega pa še nihče ne ve. rimljanka
Nisem rekla, da je soja strupena zgolj surova, temveč tudi termično obdelana. Strupena ni izključno fermentirana kot npr. v sojini omaki. Določene raziskave o vplivu gensko spremenjene hrane že obstajajo, predvsem pa si ne želim, da bi odkrivali posledice na meni strelka
Pri nas imamo zelo radi sojine čufte, tudi sarme in polnjene paprike, pa tudi v kake enolončnice večkrat pade, pa zraven riža v "sožoti" ... s0ncek*
strelka je napisal/a:
Prebrala sem več člankov o tem, da je soja strupena, razen v fermentirani obliki. Od tam, kjer izvira (vzhod) jo zato jedo samo v takšni obliki. Od takrat soje ne uporabljam več, razen sojine omake. Da o gensko spremenjeni soji sploh ne izgubljam besed (večina soje, ki se pojavlja na trgu, je gensko spremenjene). strelka
Kakšnih strokovnih svetovanj o soji, ki jo tudi uporabljam v naši prehrani nisem našla. Sem pa pred časom prebrala mnenje bioenergetika o škodljivosti soje, pa še ta je mnenje potem spremenil,da je mislil na gensko spremenjeno sojo. Pa še ta link o soji. http://www.najhrana.si/soja.html Lp Nasha
No, jaz sem jih prebrala. Če me spomin ne vara, moram imeti še kakšen prispevek doma in če koga zanima, naj pusti sporočilo na ZS, bom fotokopirala ali skenirala in poslala. Mene je najbolj od vsega prepričalo dejstvo, da sojo tam, od koder izvira, uporabljajo izključno fermentirano. Že vedo, zakaj... strelka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti