Pozdravljeni kulinariki! Spet jaz z nekulinarično temo. No, vezano je že na kulinariko, saj jemo z usti, pomagamo si z zobmi, meljemo, meljemo, zobje sekajo, drobijo in včasih zbolijo. Imam že dve leti in pol dvignjene dlesni, hodim redno k paradontologu, ki pogleda, pokima in pove, da je stanje nespremenjeno, torej vzpodbudno. Sem se že sprijaznila, da boljše ne bo nikoli in da če grem k zobarju samo na uro gledat, je to zelo dobro zame. Sedaj mi predlaga Sonicare. pa vas sprašujem, je to trenutna modna muha ali res deluje? No, dlesni ne vrača več na svoje mesto, pač pa naj bi ta ščetka preprečevala vnetje dlesni, nastanek zobnega kamna, ki posledično poslabšuje stanje zob. Sprašujem vas za vaše mnenje, posebno tiste, ki imate podobno stanje kot jaz. Hvala in lep pozdrav vsem, župca
Sonicare-ali deluje?
Jaz imam tudi Sonicare in je super. Če si moram kdaj z navadno ščetko prat zobe, mi je ful čudno. Imam tak občutek, kot, da jih skoraj nič nisem očistila.
Res priporočam.
Močno priporočam tudi uporabo zeliščnih kapljic PARAGIN.Dobijo se v lekarni, Sanalaborju ....
Uporabljajte tudi tisti, ki še nimate težav, da do teh ne pride.
kobra 1
PARAGIN je na našem tržišču ze zelo dolgo in je domači proizvod narejen iz zeliš. Kaplice uporabiš kot ustno vodo ali nakapaš na ščetko in ščetkaš. Uničujejo bakterije, celijo male ranice, skrbijo za dobro prekrvavitev, preprečijo zobno gnilobo in z redno uporabo tudi paradintozo. Če jo že imamo, nam jo kar precej omili, seveda, če le ni že zelo slabo stanje.... Ker ima tudi razkuževalne učinke, nas deno obvaruje tudi pri vnetju grla.
Izogibati se moramo tudi uporabi pretrdih ščetk. Največja nevarnost za zobe so agrumi, ki skenino dobesedno topjo, zato je smiselno, da si zobe po zaužitju le teh speremo z vodo oz., če imamo možnost z mešaneco vode in mleka, da kislino nevtraliziramo.
Jaz sem delala zelo veliko napako, ker sem si (če sem le imela priliko) po zaužitju agrumov zobe ščetkala z dodatkom kolondonta, kar je zobe še dodatno poškodovalo, čeprav imam na videz lepe a zelo občutljive.
Ravno nasprotno dosežemo z presnimi jabolki....
Če ne zaupate domačim pripravkom oz. želičam, bi morda probali z zobno kremo CURASEPT in prav tako imenovano ustno vodo. Je pa dobro paste občasno zamenjati, prav tako mila in kozmetične kreme.
kobra 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.