Praznovanje rojstnega dne

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

tema odprta - 3. jun 2002 18:18 | ogledi: 3.846 | odgovori: 3

Prosim, pomagajte mi pri sestavi jedilnika za hčerin rojstni dan, ki ga praznujemo konec junija! Če bo lepo vreme, bomo imeli piknik, drugače bomo "pod streho". Rada bi recepte za že vnaprej pripravljene jedi, kaj za žar, pa za torto, pijačo...Nekaj, da bo izvirno, pa ne preveč komplicirano. Karkoli!!!

Hvala!

Temo je spremenil(a) stanka dne 03. jun 2002 18:19:01

neznan uporabnik

4. jun 2002 8:06

Pripravi si namaz: 1. TUNIN NAMAZ (recept je nekje v Kul.slo bazi) v skledo daj konzervo tune - zmečkaj jo z vilico. Dodaj kake tri sirčke (ala Zdenka) in ene tri ali 4 žlice majoneze - pač po okusu. v paličnem mešalniku zmiksaj dve kisli kumarici, pol čebule in strok česnika - vse skupaj dodaj prejšnji masi. Dodaj še žličko zenfa, malo soli in popra. Vse po tvojem okusu. Daj v hladilnik, da se vsi okusi prepojijo. Če je masa pregosta, daj dve žlici kisa od kumaric in zmešaj, potem se laže namaže. Ker boste imeli piknik, dajte rezine kruha na žar in potem namaz mažite na opečene kruhke, saj je veliko veliko okusneje kot na navaden kruh. 2. SKUTNI NAMAZ: zmešaj skuto, maragarino in začimbe po svojem okusu. Lahko dodaš prav tako majonezo ali sirčke. 3. Ribji namaz: zmešaj tuno iz konzerve, nekaj tistih malih slanih ribic (ne vem kako se jim reče), margarino in začimbe (sol, poper, česen, čebula....). Torej, če boste imeli piknik z roštiljem, pa priporočam veliko pečene zelenjave (paprike, bučke), pa tudi mlad krompirček, čebula.......morda piščenčje perutničke (prej jih daj v marinado z medom in jogurtom ali kako drugo). Zelo osvežilna solata: paradižnik z mozarelo. Lahko pa skuhate polento v kotličku na odprtem ognju in pripravite odličen golaž. Polento pa lahko skuhate že prej, jo vlijete v podolgovat pravokoten pekač, da se ohladi in jo režete na rezine ter opečete na žaru. larisa

kresimir  

član od: 25.1.2002

sporočila: 180

4. jun 2002 22:37

Pozdravljena Predvidevam, da bodo na praznovanju različne generacije.Ne pozabite vsem ugodit,saj na proslavo vabite njih in za njih vse skupaj pripravljate. Mogoče vam prav pride nekaj preizkušenih salat: skuhajte nekaj vrst testenin(ne klasičnih oblik), skuhajte dolgozrnati riž,sir (poltrdi)narežite na kocke,tunina,majoneza,kuhana ajdova kaša,kuhan fižol,mlada čebula,kečap,dimljeno meso,kuhano mlado koruzo v zrnju... Probajte naslednje variante: 1.testenine,sir,koruza,majoneza 2.riž,tunina,majoneza,kečap 3.ajdova kaša,malda čebula,fižol,dimljena šunka,začinite z bučnim oljem,kisom,soljo Vse sestavine mešajte 1:1 ali po okusu,osnovne začimbe po okusu,servirajte ohlajeno. Glede pijače svetujem sledeče:vsekakor domače narejen negaziran sok,nekaj lahkega belega in nekaj rdečega vina;npr. laški rizling,chardonnay,sauvognon,traminec in od rdečih pa rose, merlot, kraški teran,cabernet sauvignon.Vina bela naj bodo ohlajena okorog 10 stopinj, rdeča pa okrog 16 stopinj.Kozarci elegantni visoki na peclju v obliki tulipana za bela vina in v obliki čebule ali jabolka za rdeča vina. Veselo praznovanje! lp. krešimir

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

5. jun 2002 15:04

Hvala, Larisa in Kresimir za vajine sveže ideje! Z veseljem jih bom preizkusila! Če ima še kdorkoli kakšen nasvet, pa se še preberemo... Stanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti