Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Posebni forumi/Večno mlade teme

Kaj jutri za kosilo?

Avtor: marec  

Član od: 16.12.2009
poslanih sporočil:208
Odgovor z dne - 6. sep 2011 9:43

Danes se bomo pri nas najprej pogreli z zelenjavno juhico, nato pa bomo spekli gratinirane ribe v pečici, skledo paradižnikove solate.

 

marec

Avtor: MissLady  

Član od: 1.7.2005
poslanih sporočil:809
Odgovor z dne - 6. sep 2011 10:14

danes: sirnica

MissLady

Avtor: Majdina  

Član od: 27.9.2007
poslanih sporočil:281
Odgovor z dne - 6. sep 2011 10:44

danes: Paradižnikova juha iz domačega paradižnika,popečen piščanec,kuhan riž

Majdina

Avtor: Trixi  

Član od: 23.9.2003
poslanih sporočil:3753
Odgovor z dne - 6. sep 2011 10:55

Najlepša hvala vsem za čestitke. Hrana je bila po nesreči prepikantna in temu primerna noč. Vem za drugič.

 

Avtor: OlivaB  

Član od: 5.7.2011
poslanih sporočil:649
Odgovor z dne - 6. sep 2011 11:53

Včeraj je bila bučkina juhica, sem bila sama doma in sem si jo lahko privoščila. Nihče drug namreč ne mara bučk  Hmm se bom mogla lotit in jih naučit jest tudi to čudo

Danes bo verjetno popečen sirček, sataraž omaka in pire, grozdje - njam njam za jesen 

Mamamia, a nas boš pocrkljala s kakšnim receptom iz teh tvojih novih knjigic, al bojo ostale le lep okras na knjižni polici 

OlivaB

Avtor: buhteljcek  

Član od: 6.2.2008
poslanih sporočil:45
Odgovor z dne - 6. sep 2011 12:48

včeraj: sirov burek

 

danes: makaron flajš

buhteljcek

Avtor: tanjaj  

Član od: 15.6.2007
poslanih sporočil:916
Odgovor z dne - 6. sep 2011 13:15

danes: pire krompir, v omaki, piščančje pleskavice

jutri: piščančji paprikaš in vodni žličniki

tanjaj

Avtor: Trixi  

Član od: 23.9.2003
poslanih sporočil:3753
Odgovor z dne - 6. sep 2011 13:35

OlivaB, če boš jedi iz bučk naredila v kombinaciji z drugimi živili jih bodo najbrž vsi radi jedli. Lahko jih na drobno nasekljane vmešaš v rižoto z drugo zelenjavo ( če jih olupiš jih še prepoznali ne bodo) , bučkino juho skuhaš z krompirjem in porom in začimbami in zmiksaš (bo por in krompir, česen prevzel okus) , jih paniraš in postrežeš ob mesu, paniranem siru, ribah,  dobra je bučkina omaka (kar naribana) z dodatkom svežega paradižnika in začimb, jih naribaš v omletno testo skupaj z mlado čebulo....Narediš pire iz krompirja in bučk brez lupine.

Jaz sem že večkrat popekla rezine in jih dala med plasti v musako. Če ne vidijo konkretno vse pojejo.

 

 

Avtor: luccka  

Član od: 8.12.2007
poslanih sporočil:223
Odgovor z dne - 6. sep 2011 13:36

Včeraj: fižol in zelena solata, ostanki pečenke od nedelje

Danes: zelena solata s paradižnikom in fižolom, nato pa slivovi cmoki (ni ga čez ''krompirjeve knedlce'' z domačimi slivami!  )

Jutri: sataraš in kruh

luccka

Avtor: OlivaB  

Član od: 5.7.2011
poslanih sporočil:649
Odgovor z dne - 6. sep 2011 14:33

Trixi, precej tega sem že probala, juhe s krompirjem in porom pa še res nisem, bom jutri. Edino polpeti so šli za med, pri ostalem pa najdejo dlako v jajcu 

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.