Gliste pri otrocih

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 4. jul 2007 23:21 | ogledi: 46.647 | odgovori: 19

ta tema res ne sodi sem, ampak sem čisto šokirana. Hčerka se po ritki že nekaj dni praska in sedaj ko sem ritko pogledala sem zagledala gliste. Groza! Kaj naj sedaj? Je obvezno iti k zdravniku ali grem samo v lekarno po kakšne tablete? Obstaja kakšno domače zdravilo, da se jih rešimo?

ariella

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

4. jul 2007 23:41

V lekarni se dobi sirup, ki se ga pije 1x na dan, 3 dni zapored. Po enem mesecu je priporočljivo ponoviti. Nisem pa sigurna, ali se ga dobi brez recepta ali je nujen recept. Pravijo, da glistice niso nič takega, zaradi česar bi se blo treba sramovat. Če se dalj časa ne zdravijo, šibijo imunski sistem. Nazadnje, ko sem klicala sestro pri zdravniku, da ima sin najbrž gliste, ker so simptomi isti kot pred enim letom, mi je rekla, da se preiskave v laboratoriju ne splača delat. Laboratorijski testi niso 100%, opravljati bi jih bilo treba 3x v razmaku enega tedna. Pa še to ni 100%. Tako smo dobili recept za sirup brez predhodnih testov.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

5. jul 2007 1:02

Draga ariella, res malo neprijetna tema, vendar življenjska. Govorim iz lastnih izkušenj, kajti za glistami sem trpela celo otroštvo. Res je neprijetno srbenje, zato čimprej dobi zdravilo. Sama sem takrat imela tablete na recept, Vermox, pomagale so hitro, vendar le za tisto sezono, kajti naslednje poletje pa so se gliste na žalost spet pojavile. To se je dogajalo kakih 7-8 let zaporedoma, s puberteto pa so izginile. Noben ni vedel vzroka, kajti higiena je bila itak normalna, ugotovili pa smo, da sem jih res res takoj fasala, če sem jedla jagode z vrta...Spomnim se, da je bilo včasih tako hudo, da sem kar skakala v zrak, ko so me pikale, in stara mama mi jih je včasih tudi fizično odstranjevala...:((( Sicer pa je naravno in zelo učinkovito zdravilo proti glistam česen, vendar jaz ga takrat niti pod razno nisem prenesla, da bi ga uživala. Zato so me doma posadili na kahlico in sem nad česnom sedela, res hecno :), pa natirali so me z njim...joj, to so bile procedure! Sy, pri meni so se videle takoj, tako kot opisuje ariella, tako, da testi niso bili potrebni. upam, da se rešite nadloge katka

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

5. jul 2007 6:40

Kapljice iz grenivkinih pešk. Ker so zelo grenke, jih nakapaj v pomarančni sok - zelo dobra kombinacija in pomaga tudi.

 

 

kobra 1

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

5. jul 2007 7:29

Pod nosom in okoli popka jo namaži z brinjevim oljem, smrdi vendar pomaga. lp Anamarija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jul 2007 9:32

Sorry, ampak ne razumem, v čem je fazon mazati otroka s smrdljvimi žavbami (a dosežeš še kaj drugega, kot to, da se ostali otroci norčujejo v stilu, Smrduh! Glistar! - to pa ni ravno dobra popotnica, če hočeš, da otrok zraste v samozavestnega človeka) in ne iti k zdravniku? Zdravnik mora razložiti starešem to, zakaj se je tak zajedalec naselil v otroka, kako se skrbi za higieno (in ja, malo me čudi, da se otrok NEKAJ dni praska - malo dolgo si rabila za pregled, a se ti ne zdi?) in o higieni nauči tako starša kot otroka. Pa starša o možnih tveganjih za ostale okužbe. Iskreno rečeno, ni mi jasno, zakaj v tem trenutku nisi pri zdravniku? Vendelina jr.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

5. jul 2007 10:09

Vendelina, rada bi doživela, da bi vsaj enkrat se strinjala z nekom. Ko smo mi imeli gliste( edino stvar ki jo nisem imela v otroštvu), ni bilo zdravil proti temu, še dobro da smo se malo drugače znajdli. torej z naravnimi stvarmi . Olje zasmrdi le tisti trenutek, ko ga naneseš, še vedno bolje kot če filaš otroka s česnom, če se ne motim je tudi Arilella vprašala za naravno sredstvo proti temu ne pa kemijo. Ariella, bodi pozorna pa ne ustraši se, če bo dobila visoko temeperaturo, bruhala in imela krče, to je normalen pojav za gliste, sicer, pa tudi jaz ti svetujem da obiščeš zdravnika. lp Anamarija

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

5. jul 2007 10:13

Vendelin jr., v marsičem ti dam prav, a tokrat pravgotovo ne. Za vsako stvar res ni treba letati k zdravnilku ter otroke in sebe filati s sintetičnimi strupi!!

Pri nas do zdaj zdravnika skoraj ne poznamo in ne uživamo nobene kemije. Če je potrebno se zdravimo z naravnimi pripravki, vzredila sem sedaj že dva odrasla otroka in naša 4 članska družina en ve kaj je bolniška.

K zdravniku pa bomo prav gotovo šli takrat, ko bo to res "uravičeno" potrebno .

Tisto, kar si napisala o higjeni pa je za starše želitev, kajti ravno preterana sterilnost nas v sedanjem času dela neodporne proti parazitom, glivicam .......

 

 

 

 

kobra 1

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

5. jul 2007 10:20

Ni še dolgo tega, ko sem brala povzetek članka izpred 50 let, ki opisuje množičen napad glistavosti v Ljubljani. Ugotovili so, da je vzrok v zelenjavi iz tržnice, ker so pridelovalci njive gnojili z vsebino stranišč. To včasih ni bil redek pojav in tudi ne izjema, zato je bilo glistavosti takrat dosti več, kot danes. Takrat so svetovali zelo temeljito spiranje tistih vrtnin, ki jih uživamo surove. S straniščnico upam, da njiv in vrtov nihče več ne gnoji (čeprav jo prenekateri nekontrolirano zlivajo po travnikih, kjer se nato pase živina ), v kompostu, s katerim gnojimo, pa tudi ni prostora za pasje in mačje iztrebke.

Cila

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

5. jul 2007 11:33

aha Cila, verjetno je bilo nekaj takega tudi z našimi jagodami, pa čeprav ni bilo 50 let nazaj :) In pa še to - zdravnik pri meni definitivno ni mogel ugotoviti vzroka in kljub rednim obiskom in zdravljenju s kemijo, ni pomagalo. Bilo je tako, kot sem že napisala...redno pojavljanje vsako leto, bogpomagaj. Jaz pa nisem imela nobene vročine in drugih slabosti, na srečo. Ampak se mi zdi, da je to bolj pri tavelikih glistah?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti