Kuhano (paljeno) testo

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

tema odprta - 18. maj 2007 19:00 | ogledi: 6.961 | odgovori: 6

Mnogo let sem odlašalas pripravo. Od trikrat mi dvakrat ni uspelo. Torta St. Honore se je spremenila v torto St. Horror.

Prosim vse tiste, ki imajo s pripravo izdelkov iz tega testa ( princeske in profiteroli), da mi zaupajo svoje izkušnje.

 

Jutri nameravam narediti profiteroli torto, pa se bojim, da bo spet Horror.

Hvala.

Frina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. maj 2007 19:40

frina, naj se sliši še tako bogokletno, jaz lepo kupim gotovo zmes za princeskine krofke in naredim iz škatle. Mu čisto nič ne manjka. Mamamia mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

18. maj 2007 20:00

Po moje je lahko narobe samo to, da je testo premehko. Raje eno jajce premalo kot eno preveč. jaz vzamem 1/8 l vode, 8 dag margarine, ščep soli, 2 dag sladkorja, 4 srednje velika jajca (če so debelejša, samo tri), in 12 dag bele moke. preizkušeno naraste in ne pade dol.

LP

cervus

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

18. maj 2007 20:28

Jaz sem paljeno testo prvič naredila cca 1 mesec nazaj in uspelo je, bilo je super. Delala pa sem po receptu iz baze. Poglej pod EKLERJI. Za testo rabiš 90 g moke, malo soli, 60 g masla, 150 ml vode in dve jajci. Jaz sem delala dvojno dozo in bile so super, ni nobena umetnost. Poskusi, ne bo ti žal. Srečno Winnie

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

18. maj 2007 22:43

Daš v posodo 2 dcl vode ,20 dag margarine ali 2 dcl olja,ščepec soli,ko zavreje streseš 20 dag moke.Lepo zmešaš da odstopi od posode malo ohladiš potem pa z mikserčkom(lahko tudi samo s kuhačo)mešaš in dodajaš jajc po jajc(5 do 6,odvisno od klase,če so S ali SU so 4 dovolj). Tako kot so ti že predhodne napisale masa ne sme bit premehka.Pa še to je zelo pomembno, med peko ne odpiraj pečice,ker bojo padle skupaj. Le pogumno.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. maj 2007 7:30

Dvakrat sem delal tulumbe ( v bazi ) in se naredi brez problemov, poskusi po tem receptu. ežoj

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

19. maj 2007 23:44

Pusti jih pečt malo dlje kot piše v receptu, pa če imaš ventilator v pečici, ga uporabi. In ko so pečene od zunaj, jih prereži in daj še za par minut v pečico, da se posušijo še od znotraj in bojo krasne. Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti