Okusne jajčne polovice

    jajčne jedi: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

4 jajca

2 stroka česna

vejica peteršilja

sol

sveže mlet črni poper

mleko

maslo

Postopek

Jajca trdo skuhamo. Olupimo jih in razpolovimo po dolgem. Iz vsake polovice odstranimo rumenjak in rumenjake damo v skledo. Z vilico jih zdrobimo, prilijemo nekaj mleka, dodamo strt česen, zelo drobno nasekljan peteršilj ter sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo. Mleko dodajamo po malem, postopoma, kajti nadev ne sme biti preredek niti pregost. S tako pripravljenim nadevom napolnimo polovice beljakov. V ponvi raztopimo nekaj masla in na njem pražimo jajca na srednje močnem ognju tako, da polovice ležijo na rumenjakih. Ko začnejo rumenjaki rjaveti, so jajca pripravljena. Tako pripravljena jajca lahko ponudimo kot toplo ali hladno predjed.


Opombe

Začimbe, ki jih bomo dodali rumenjakom, so lahko različne. Ni nujno, da se striktno držimo tega recepta, pomembno je, da kuhana jajca ponudimo na malce drugačen način. Zelo zanimiva različica nastane tudi, če rumenjakom dodamo zelo drobno nasekljane koščke prekajenega lososa ali postrvi.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.