Šarlota

neznan uporabnik
Šarlota
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Za rulado:

5 jajc

5 žlic sladkorja

1 vanilin sladkor

5 žlic moke

pecilni prašek

marelična marmelada za namaz

Za kremo:

1 zavitek kreme parfe (vanilijev)

Postopek

Iz jajc, sladkorja in vanilin sladkorja naredimo maso. Vanjo zamešamo 5 žlic moke ter pol žličke pecilnega praška. Maso vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem, ter jo poravnamo. Spečemo pri 200 stopinjah.

Ko je rulada pečena, jo s papirjem vred zvijemo in počakamo, da se ohladi. Potem jo odvijemo, ločimo od papirja, namažemo z marelično marmelado ter ponovno tesno zvijemo.

Narežemo na tanke (malo manj kot 1 cm) kose.

Skledo z okroglim dnom (premer cca 20 cm ter višine cca 9 cm) namažemo z oljem ter vanjo zlagamo po celi površini rulade (tesno skupaj). Če nam ostanejo majhne luknjice, vanje vložimo delčke rulade. Nekaj kosov le-te nam mora ostati tudi za "pokrov".

Po navodilih naredimo kremo parfe, ter jo polovico vlijemo v obložen model. V drugo polovico damo žlico kakava ter ga vmešamo v kremo. Ostanek kreme vlijemo v model in ga poravnamo. Po vrhu spet naložimo rezine rulade. Čez noč damo v hladilnik.

Naslednji dan šarloto zvrnemo na krožnik (tako, da model pokrijemo s krožnikom ter vse skupaj obrnemo - šarlota se z lahkoto loči od sten modela).


Opombe

Če želite, lahko šarloto (ko je že na krožniku) oblijete s "Prelivom za torte", uporabi pa se lahko seveda tudi druga marmelada.

V kremo lahko vmešamo tudi razno sadje, kremo obarvamo ....

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Darcydejcy  

kuha že od: 4.12.2006

Št. objav: 15

Objavljeno 3.10.2009 ob 17:15

Enostavno in dobro...

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.