Kaj najbolj škodi vašemu razmerju?

zdravje: osebnostna rast, avtor: hlebpet 

Vsi si želimo lep partnerski odnos. Vsi si želimo biti ljubljeni, sprejeti, imeti partnerja, ki nas bo razumel in nam hkrati pustil svobodo živeti naše življenje. Seveda vedno ni lahko združiti vseh želja v nek kompromis, ki zadovolji oba partnerja. Da se ne bi znašli na mrtvi točki, s katere se ne znate in ne morete premakniti in da ne boste prišli do točke, ko se več ne boste trudili in naprezali, vam v naprej predlagamo in ponujamo nekaj nasvetov, da do mrtve točke sploh ne boste prišli.

V prvih letih sta partnerja zaljubljena, vidita le drug drugega in ne vidita lastnosti in dejanj, ki ga/jo sicer zmotijo, vendar ne dovolj, da bi se že v začetku pogovorila. Z leti se marsikaj spremeni in številne stvari, ki jih partner počne, vam gredo na živce. Nostalgično obujate spomine na samsko življenje, po drugi strani pa se oklepate lepih spominov in upate, da gre le za prehodno fazo. Večina parov nima ne časa ne energije, da bi se posvečali drug drugemu, saj gradijo kariero, opremljajo domove, otroci se privajajo na vrtec, šolo in različne dejavnosti, v katere sta posredno vpletena tudi starša – če ne drugače, pa s svojim časom. To so za partnerja ključna leta, ko pride do največ ločitev.

V življenju sta partnerja izpostavljena trem glavnim preizkušnjam, ki lahko dodobra zamajajo odnos: rojstvo otroka, odhod otroka zdoma ter upokojitev enega ali obeh partnerjev.

Delo pustite v službi

Današnje delovne obveznosti od posameznikov zahtevajo celega človeka. In ne le v času delavnika, tudi v prostem času ali popoldansko – večernih urah čas, ki bi ga lahko preživeli z družino ali partnerjem, posvetimo službenim obveznostim. Delo pa pogosto ni edino, ki ga prinesemo domov. Mnogokrat sledi izliv čustev, govoric in drugih misli o delu, sodelavcih in strankah. Pri tem se pozablja, da partner ni tako podrobno seznanjen z vsem tem in od vašega robantenja nima prav nič. Najdite drugačen način za sprostitev in ko ste doma, se posvetite družinskemu življenju.

Ko končate delavnik, poskrbite tudi za to, da vas služba ne bo motila med preživljanjem časa z družino ali prijatelji. Že en telefonski klic je dovolj, da ponovno vzpostavite stik z delom. Izognite se takemu obnašanju, izklopite službeni telefon in pustite dokumente v službi. Privoščite si zaslužen odmor, saj bo to koristilo vašemu zasebnemu življenju in vplivalo na večjo produktivnost na delovnem mestu.

razmerje.jpg

Kot vsaka partnerska kriza je namreč tudi ta rešljiva, če se le oba dovolj potrudita.

Kompromisi, kompromisi, kompromisi

Prilagajanje v razmerju je nujno in ključno za dolgoročni uspeh. Pa vendar ni nujno, da pristanemo na prav vsak kompromis. Tudi če zelo uživata v skupni družbi, je pomembno, da si vzamete čas zase in ga preživite brez partnerja. Če se pri kateri od aktivnosti, ki jo opravljate skupaj, ne počutite dobro, je bolje, da to partnerju takoj poveste, kot da bi zapravljali čas in v sebi kopičili slaba čustva. Dlje, kot boste vztrajali pri početju, ki vam ni po godu, več negativnih čustev se bo nabralo in nekoč bodo prišla na plano. Takrat bo mogoče prepozno, če pa ne prepozno, pa zelo burno.

Vzemite si čas zase

Pomembno je, da si vzamete čas zase, da še naprej nadaljujete s svojimi hobiji in aktivnostmi, ki vas veselijo, prav tako je pomembno, da ohranite stara prijateljstva in da s prijatelji iz otroštva vzdržujete stike. Naj gre torej za druženje s prijatelji, obisk vadbe, ali le branje knjige, vzemite si čas zase in za opravila, ki so vam ljuba.

15 minut – toliko časa na dan naj bi namenili samo sebi. Čas, ki bo pripadal le vam in se boste lahko odpočili. Počitka namreč ne smemo strniti na tista dva tedna dopusta v letu. Raziščite svojo notranjost. Razmislite o svojih mislih, poslušajte tiho glasbo, skuhajte si skodelico čaja. Tudi menjava oblačil lahko pomaga, zato smuknite v trenirko in mehke volnene nogavice. Vaše odmore naj upoštevajo tudi partner in otroci. Razložite jim, zakaj se zdaj ne morete ukvarjati z njimi. Povejte jim tudi, kdaj jim boste spet na voljo.


Število ogledov strani: 8368

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtMiriBon
Kaj danes za zajtrkCinnamon Stick
malo za hecbabka1951
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »