Vrtni kamini: za pripravo okusnih jedi na prostem

članek: kulinarika, avtor: Merkur

Mnogi sanjajo o svojem vrtnem kaminu. Vrtni kamin je namreč zelo uporaben, poleg tega pa polepša vsak vrt. Za tak kamin se odločajo predvsem ljudje, ki so ljubitelji žara in njegovih dobrot. Spet drugi pa v njem vidijo estetsko vrednost, saj naravnost čudovito zaokroži celotno podobo vrta.

Vrtni kamin je najbolj priljubljen prav spomladi in poleti, zato je zdaj skrajni čas, da si omislite svojega. Seveda v primeru, da imate na vrtu dovolj prostora zanj. Odlikuje ga lepa zunanjost in enostavnost za uporabo. Vrtni kamin je odporen na zunanje vplive, saj je izdelan iz različnih zelo kakovostnih materialov. Pohvali se lahko z dolgo življenjsko dobo, pravzaprav je večen. V vrtnem kaminu lahko hrano pečete na različne načine, kar je seveda odvisno od modela, ki ga boste izbrali. Tako lahko na primer izbirate med grilom (pečenje na rešetki), pečenjem na plošči, v pečici ali na vrtljivem ražnju.

Vrtni kamini uspešno nadomestijo kuhinjo v stanovanjuNa kaj je potrebno pomisliti pri nakupu vrtnega kamina?

Dobro premislite o tem, kje bo vrtni kamin stal. Ugotovite, kako velik kamin si želite oziroma kakšno velikost kamina omogoča vaš vrt. Prepričajte se, da v bližini ni nobenih rastlin in drugih vrtnih struktur, saj lahko iskre s kamina povzročijo tudi požar. Šele potem, ko ste se odločili o mestu postavitve kamina in o njegovi velikosti, se odpravite po nakupih. Seveda pa si vrtni kamin lahko izdelate tudi sami.

Kakšne so prednosti vrtnega kamina

Vrtnega kamina ni težko postaviti. Potrebujete trdo podlago, postavite pa ga lahko na kateri koli primeren prostor na vrtu.

Rekli smo že, da je vrtni kamin izdelan iz kakovostnih materialov, zato zaščita pred različnimi vremenskimi vplivi sploh ni potrebna. Običajni materiali za vrtni kamin so beton ali opeke, tako da bo kamin kos tako soncu, dežju, vetru kot tudi zmrzali in zimskim razmeram. Peko mesa na žaru si brezskrbno omislite lahko tudi pozimi.

Vrtni kamini uspešno nadomestijo kuhinjo v stanovanjuVrtni kamin lahko poleti zamenja kuhinjo v stanovanju. S tem se izognete še dodatni vročini v kuhinji, poleg tega pa bo kuhinja ostala pospravljena, saj boste jedi pripravljali zunaj.

Po uporabi lahko vrtni kamin tudi zelo enostavno očistite. Kaj sploh predstavlja čiščenje vrtnega kamina? Sem sodi sprotno odstranjevanje pepela, prav tako pa tudi čiščenje rešetk po vsakem pečenju. Priporočamo redno čiščenje!

Hrano v vrtnem kaminu lahko pripravljamo na zelo različne načine. Tako lahko hrano pečemo na rešetki, nad odprtim ognjem ali pa izpod peke.

Vrtni kamin svetujemo vsem, ki so ljubitelji odlične hrane in druženja s prijatelji in sorodniku v prijetnem kotičku vrta. Oglejte si pestro ponudbo vrtnih kaminov in poiščite pravega zase.

Želimo vam veliko prijetnih trtenutkov na vrtu!

Oglasno sporočilo | Merkur


Število ogledov strani: 3928

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtMiriBon
Kaj danes za zajtrkCinnamon Stick
malo za hecbabka1951
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti