Vino: Rare 2018

Vino: Rare 2018

Letnik: 2018


Minister za zdravje opozarja, da prekomerno uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Parametri

Vsebnost alkohola: 11,50%
Vsebnost sladkorja: popolnoma suho

O vinu

Rare 2018 je brut natur ter je zvrst iz sort Rumeni plavec in Chardonnay. Osnovno vino je čisti samotok, redkost pa mu poudarja dejstvo, da gre za do zdaj edino znano peneče vino, ki je pridelano po postopku 4 fermentacij. 

O pridelavi

Penina je iz sort Rumeni plavec (80%) in Chardonnay (20%), ki rasteta na karbonatnih tleh najboljših leg Drenovca in Orešja na Bizeljskem. V osnovi je samotok, redkost pa poudarja dejstvo, da gre za edino znano peneče vino, ki je pridelano po postopku 4 fermentacij.

Sommelierjev nasvet

Sommelierjev nasvet:

  • surove jedi (ribe, meso)
  • školjke
  • ostrige

K temu vinu priporočamo:

O vinarju

Penine Istenič

Isteničevi so s svojo pridelavo penin zaorali ledino na področju zasebnosti, kajti prej so bile vse večje vinske kleti v družbeni lasti in samo ena od njih je pridelovala klasično penino. Bili so torej prvo zasebno podjetje na Slovenskem in v tedanji federativni državi Jugoslaviji, ki so začeli pridelavo penine po klasični metodi, pozneje pa so to dejavnost razvili tudi v uspešno obliko vinskega turizma.

Več vin tega vinarja


V kolikor bi želeli tudi vi predstaviti svoja vina na Kulinarika.net, nas kontaktirajte na 040/748 438, da se dogovorimo za sodelovanje.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecBojaan24
MOJ vrteta
Kaj danes za zajtrkgligor
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti