Vino

Vino

Vinarji
Vrste vina
Vina po kat. receptov

Cabernet Sauvignon

Vrsta vina: Rdeče vino

V Goriških brdih se rojevajo vina, ki v sebi nosijo pečat bogate tradicije in predanosti vinarstvu. Vino je sladkastega, gladkega okusa, njegov vonj spominja na črno jagodičevje in meto, je rubinaste barve z vijoličastim odtenkom.

Hofer

Cabernet Sauvignon

Vrsta vina: Rdeče vino

Vino je rubinasto rdeče barve. Cvetica izraža sortne značilnosti, je izrazita in nas spominja na gozdne sadeže in višnje. Je lepo zaokrožena z nadaljevanjem vonja po zrelih borovnicah, kar je rezultat zorenja v leseni posodi. Vonj odraža bogato vsebnost taninov, ki pa niso grobi. Vino ima izrazito telo in prijeten dolg pookus.

Hofer

Cabernet Sauvignon

Vrsta vina: Rdeče vino

S temno granatno rdečo barvo in skoraj črnim jedrom se vino iskri v kozarcu. Vonj razvajajo arome sliv in temnih jagod ter zadržana aroma vanilje. To kalifornijsko vino v ustih prepriča z mehkim okusom in prijetnim pookusom.

Hofer

Cabernet sauvignon Pinotage

Vrsta vina: Rdeče vino

Vonj razvaja z intenzivnimi aromami zrelega sadja, vino pa je nežno sadnega okusa.

Hofer

Chianti

Vrsta vina: Rdeče vino

Rubinasto rdeče, sveže sadno vino, ki prihaja iz gričevnatih pokrajin Chiantija.

Hofer

Cviček PTP

Vrsta vina: Rdeče vino

Cviček PTP je edinstveno slovensko vino, pridelano iz grozdja, ki raste izključno na ozko opredeljenih vinorodnih področjih Dolenjske. Gre za zvrst vina iz rdečih in belih sort grozdja, ki se v pravilnem razmerju zlivajo v čudovito harmonijo. Je rubinasto rdeče barve, prijetnega kiselkastega okusa, gladko, brez izrazite trpkosti in z rahlim vijoličnim pridihom. Je lahko in pitno vino.

Cviček PTP iz linije Stari hram Premium zadovolji tudi najzahtevnejše ljubitelje tega najbolj priljubljenega slovenskega vina. Zaznamujeta ga sadnost in izrazita svežina z noto gozdnih sadežev in češenj, ki se v cvičku še posebej lepo izrazijo.

Hofer

Cviček PTP

Vrsta vina: Rdeče vino

Cviček je edinstveno slovensko vino, pridelano iz grozdja, ki raste izključno na ozko opredeljenih vinorodnih področjih Dolenjske. Gre za zvrst vina iz rdečih in belih sort grozdja, ki se v pravilnem razmerju zlivajo v čudovito harmonijo. Je rubinasto rdeče barve, prijetnega kiselkastega okusa, gladko, brez izrazite trpkosti in z rahlim vijoličnim pridihom. Je lahko in pitno vino.

Hofer

Kvartet

Vrsta vina: Belo vino

Kvartet je zvrst laškega rizlinga, renskega rizlinga, chardonnayja in šipona. Je polsuho vino srednjega telesa, s harmoničnim okusom in cvetico, ki spominja na zrelo rumeno sadje, agrume in jabolko.

Hofer

Merlot & Refošk

Vrsta vina: Rdeče vino

Vino je rubinasto rdeče barve, z aromami, ki spominjajo na črni ribez, višnje, robide, šipek in vijolice. Je lahkoten v ustih, uglajenih taninov in živahnega zaključka.

Hofer

Modra frankinja

Vrsta vina: Rdeče vino

Vino je intenzivno rdeče barve z vijoličastim tonom. Ponaša se s polnim telesom in lepim značajem. Za mlado modro frankinjo je značilna sadnost in jedrnatost. Njen okus spominja na pikantne začimbe, z leti pa se jim pridruži žlahtna lesena nota.

Hofer

V kolikor bi želeli tudi vi predstaviti svoja vina na Kulinarika.net, nas kontaktirajte na 040/748 438 ali uros@kulinarika.net, da se dogovorimo za sodelovanje.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecrenata69
MOJ vrtvegetar
Kaj danes za zajtrkzdravka
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti