Vino

Vinarji
Vrste vina
Vina po kat. receptov

Belo vino

Vrsta vina: Belo vino

Vino je rumeno zelene barve, z vonjavami po svežem sadju, citrusih, breskvah in po sveži travi. V ustih je vino zelo mladostno, sadno, z lepo izraženo svežino in srednje dolgim pookusom.

Hofer

Cabernet Sauvignon

Vrsta vina: Rdeče vino

S temno granatno rdečo barvo in skoraj črnim jedrom se vino iskri v kozarcu. Vonj razvajajo arome sliv in temnih jagod ter zadržana aroma vanilje. To kalifornijsko vino v ustih prepriča z mehkim okusom in prijetnim pookusom.

Hofer

Cabernet sauvignon Pinotage

Vrsta vina: Rdeče vino

Vonj razvaja z intenzivnimi aromami zrelega sadja, vino pa je nežno sadnega okusa.

Hofer

Chardonnay

Vrsta vina: Belo vino

Chardonnay je kakovostno vino prijetnega okusa. Vonj je sorten ter spominja na jabolko in breskev. V ustih je vino gladkega okusa in srednjega, polnega telesa.

Hofer

Chardonnay & Rebula

Vrsta vina: Belo vino

Chardonnay v tem vinu poskrbi za mednaroden pridih, poln okus in telo, rebula pa mu daje lokalen pečat in svežino. Arome zelenega jabolka, hruške, breskve in tropskega sadja ustvarijo prijetno igrivost v ustih.

Hofer

Kvartet

Vrsta vina: Belo vino

Kvartet je zvrst laškega rizlinga, renskega rizlinga, chardonnayja in šipona. Je polsuho vino srednjega telesa, s harmoničnim okusom in cvetico, ki spominja na zrelo rumeno sadje, agrume in jabolko.

Hofer

Malvazija

Vrsta vina: Belo vino

Malvazija je cekinasto zlate barve z nežnim zelenim odtenkom. Njen vonj spominja na cvetove akacije in tropsko sadje. Ima izrazit, nežen in mineralen okus, s čudovito harmonijo med svežino in eleganco. Okus je strukturen ter podaljšan s prijetno grenkobo po mandljih.

Hofer

Merlot & Refošk

Vrsta vina: Rdeče vino

Vino je rubinasto rdeče barve, z aromami, ki spominjajo na črni ribez, višnje, robide, šipek in vijolice. Je lahkoten v ustih, uglajenih taninov in živahnega zaključka.

Hofer

Sivi pinot

Vrsta vina: Belo vino

Sivi pinot sodi med odlična bela vina iz Ljutomersko-Ormoških goric. Grozdje je pridelano na naravi prijazen način in ročno obrano. Je suho vino srednjega telesa, z nežno sortno cvetico, ki spominja na zrelo rumeno sadje, hruško in začimbe.

Hofer

V kolikor bi želeli tudi vi predstaviti svoja vina na Kulinarika.net, nas kontaktirajte na 040/748 438 ali uros@kulinarika.net, da se dogovorimo za sodelovanje.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtMiriBon
Kaj danes za zajtrkCinnamon Stick
malo za hecbabka1951
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti