Vino

Vinarji
Vrste vina
Vina po kat. receptov

Cabernet Sauvignon

Vrsta vina: Rdeče vino

V Goriških brdih se rojevajo vina, ki v sebi nosijo pečat bogate tradicije in predanosti vinarstvu. Vino je sladkastega, gladkega okusa, njegov vonj spominja na črno jagodičevje in meto, je rubinaste barve z vijoličastim odtenkom.

Hofer

Cabernet Sauvignon

Vrsta vina: Rdeče vino

Vino je rubinasto rdeče barve. Cvetica izraža sortne značilnosti, je izrazita in nas spominja na gozdne sadeže in višnje. Je lepo zaokrožena z nadaljevanjem vonja po zrelih borovnicah, kar je rezultat zorenja v leseni posodi. Vonj odraža bogato vsebnost taninov, ki pa niso grobi. Vino ima izrazito telo in prijeten dolg pookus.

Hofer

Cabernet Sauvignon

Vrsta vina: Rdeče vino

S temno granatno rdečo barvo in skoraj črnim jedrom se vino iskri v kozarcu. Vonj razvajajo arome sliv in temnih jagod ter zadržana aroma vanilje. To kalifornijsko vino v ustih prepriča z mehkim okusom in prijetnim pookusom.

Hofer

Chianti

Vrsta vina: Rdeče vino

Rubinasto rdeče, sveže sadno vino, ki prihaja iz gričevnatih pokrajin Chiantija.

Hofer

Grande Alberone

Vrsta vina: Rdeče vino

Škrlatno rdeč cuvée srednjega telesa s svetlejšimi odsevi odlikujejo čiste arome začimb in suhega sadja ter čist, saden okus, ki spominja na kakav in jagodičevje. Pri okušanju zaznamo dobro strukturo in dolžino.Za pripravo tega intenzivnega žametnega vina enologi skrbno izberejo najboljše sorte grozdja iz italijanskih vinskih regij, med drugim tudi sorte primitivo, kabernet, merlot in teroldego. Vinske trte teh sort rastejo na apnenčastih in prodnatih srednje trdih tleh. Cuvée razvije svoj značaj v sodih iz različnih vrst lesa, skriva pa pravo Italijo v malem, saj v njem zaznamo tako svež vonj hladnejšega severa kot tudi čuten vpliv italijanskega juga.

Hofer

Merlot & Refošk

Vrsta vina: Rdeče vino

Vino je rubinasto rdeče barve, z aromami, ki spominjajo na črni ribez, višnje, robide, šipek in vijolice. Je lahkoten v ustih, uglajenih taninov in živahnega zaključka.

Hofer

Moscato

Vrsta vina: Belo vino

Delikatno sladko vino z aromo po tropskih sadežih, kot so ananas in breskev. V vonju je možno zaznati nežne cvetlične in sadne note, ki lepo zaokrožujejo saden in svež okus.

Hofer

Pinea

Vrsta vina: Rdeče vino

Vino je intenzivno rubinasto rdeče barve z vijoličnim odtenkom. V vonju zasledimo široko paleto sadnih arom, ki spominjajo na brusnice, robidnice, borovnice in zrele češnje zaokrožene s pridihom cimeta. Vino odlikuje prijeten, saden in svež okus, v katerem prevladujejo note zrelih gozdnih sadežev, razigranih s prijetno svežim Refoškom.

Hofer

Rosso Toscana

Vrsta vina: Rdeče vino

Vonj vina odraža jasne sladke in zrele sadne note, čutiti je mogoče temno jagodičje in zadržane balzamične note ter kompleksno sestavo vonjav. Pri pokušanju so opazni fini tanini, dobro povezane kisline, dobra struktura in dolžina ter temno jagodičje.

Hofer

Shiraz Cabernet

Vrsta vina: Rdeče vino

Vonj spominja na zrele rdeče jagodičevje in džem rdečih jagod s tipičnim pridihom začimb. Zaokroženo in polno vino, z voljnimi in svilnatimi tanini ter dolgimi trajajočimi aromami.

Hofer

V kolikor bi želeli tudi vi predstaviti svoja vina na Kulinarika.net, nas kontaktirajte na 040/748 438 ali uros@kulinarika.net, da se dogovorimo za sodelovanje.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtvrtnica
malo za hecrajko0028
Kaj danes za zajtrkCinnamon Stick
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti