mnenj na posebni strani

Polnjen paradižnik po moje

Sestavine

8 zrelih paradižnikov

5 trdo kuhanih jajc

10 malih škampov

200 g tune iz konzerve

200 g majoneze

slane sardele

50 g kaper

10 oliv

2 kisli kumarici

2 limoni

2 žlici olivnega olja

sol in poper v zrnju po potrebi

peteršilj

Postopek

Izberemo osem lepih, zrelih paradižnikov. Dobro jih operemo in posušimo. Z ostrim nožem odrežemo paradižnikom zgornji del (kot pokrov) in jih z malo žličko izdolbemo. Pazimo, da ne poškodujemo stene paradižnika. Obrnemo jih navzdol tako, da se izcedi vsa voda. Notranje stene posolimo in popopramo.

V osoljeni vodi skupaj z limono kuhamo male škampe okoli dve minuti. Škampe ohladimo, jim odstranimo repe in jih vzamemo iz oklepa. Repke shranimo za kasneje. Glave od škampov damo v olje, česen, sol, poper in pustimo, da se marinirajo, dokler ne naredimo solate. Izrežemo olive brez koščic, kumarice, sardele, kapre in tuno ter vse skupaj pomešamo z enim delom majoneze.

Paradižnike pazljivo napolnimo z maso in jih damo na večji, okrogel krožnik. Trdo kuhana jajca zrežemo na kolobarje in z njimi obložimo robove krožnika. Na jajca položimo sardelice s kaprami, na kapre pa dodamo list peteršilja. Na polnjene paradižnike damo glave škampov. V "škrnicelj" za okraševanje tort damo preostalo majonezo in narahlo po škampovi glavi naredimo pikice. Na vsak paradižnik, čez majonezo, postavimo po en škampov rep.

Mnenja o receptu

se mi kar sline cedijo. Kaj bi šele bilo, če bi bila slika! / pinka

Se bomo potrudili, ko jih bom naslednjič delala. / Levinjav